[Terkini] Ajaal brsama Benelli ksayangan , ” ketika mencari rzeki sbagai Grab Food ” (5Gmbr)

Sepang : Sepasang suami isteri men1nggal dun1a selepas motosikal yang dinaiki mereka merempvh belakang sebuah lori dalam kem4langan jalan raya di Kilometer (KM) 49 Jalan Cyberjaya Dengkil menghala ke Cyberjaya di sini kira-kira pukul 12.05 tengah hari tadi semasa membuat penghantaran makanan.

M4ngsa yang dikenali dengan nama Wani dan suaminya berkerja sebagai penghantaran makanan menggunakan Apps Grab Food, tidak disangka hari ini perj4lanan terakhir mereka selepas terlibat dengan kem4langan tengahari tadi.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kam4rul Azran Wan Yusof berkata, sias4tan mendapati, sebelum kejadian, m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Benelli sedang dalam perjalanan dari arah Dengkil menghala ke arah Cyberjaya.

Bagaimanapun, setibanya di lokasi kejadian, motosikal itu merempvh bahagian belakang sebuah lori yang sedang berhenti di lorong kecem4san kerana mengalami mas4lah kerosakan enjin.

Akibat pel4nggaran itu, kedua-dua m4ngsa terc4mpak ke atas jalan raya dan meninggal dunia di tempat kejadian, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Wan Kamarul Azran berkata, kedua-dua m4ngsa disahkan m4ut di tempat kejadian dan dihantar ke Hospital Serdang untuk bed4h siasat.

Polis sedang dalam usaha mengesan w4ris si m4ti, katanya yang turut memberitahu kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. Al fatihah.