[Terkini] Ajaal bby bwh L0RI,” Mamanya paraah dlm kmlngan itu ” (5Gmbr)

Kota Tinggi : Seorang k4nak k4nak berusia dua tahun m4ut manakala ibunya ceder4 p4rah selepas motosikal ditunggang dilanggar sebuah lori dalam kem4langan berlaku di Kilometer 4 Jalan Mawai Kuala Sedili di sini hari ini.

B4yi tersebut Nur Elina Zali, 2, men1nggal dunia ditempat kej4dian akibat d1seret l0ri terbabit ketika terj4tuh dari m0tosikal yang dibonceng bersama ibunya yang dikenali dengan nama Nur Elis.

Ketua Polis daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, kem4langan berlaku pada pukul 11.55 pagi ketika kedua-dua mangsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha Lagenda dalam perjalanan dari arah Kuala Sedili menghala ke arah Mawai.

Kemal4ngan dipercayai berlaku apabila m0tosikal ditunggang m4ngsa dengan tiba-tiba dil4nggar dari arah belakang oleh sebuah l0ri jenis Nissan yang datang dari arah sama.

Akibat dari kem4langan itu, penunggang m0tosikal berusia 21 tahun cedera p4rah, Manakala pemb0nceng iaitu k4nak-k4nak terbabit men1nggal dilokasi kejadian.

M4ngsa yang ceder4 di rawat di Hospital Kota Tinggi (HKT) manakala m4yat k4nak-k4nak berkenaan dibawa ke Unit F0rensik HKT untuk bed4h siasatkatanya dalam kenyataan hari ini.

Tambahnya, pemandu l0ri dan kelindan, iaitu lelaki tempatan masing-masing berusia 21 dan 25 tahun bagaimanapun tidak mengalami sebarang keceder4an.

Katanya, kes disi4sat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, semoga ibu arwh bby Nur Elina, Puan Elis segera dan ayah nya tabah dengan dugaan yang amat berat ini kehilangan sibongsu tersayang. Al fatihah.