[Terkini] Ajaal bakal pengantin dijlan, ” Moga tunang arwh tabah hasrat berkahwin x kesampaian ” (5Gmbr)

Dungun : Gara-gara seekor kerbau yang tiba-tiba melintas jalan, seorang peng4wal kesel4matan m4ut dalam kem4langan di Kilometer 22, Jalan Al Muktafi Billah Shah (AMBS) Pasir Raja, berdekatan Kampung Jongok Batu di sini malam tadi.

Dalam kej4dian pada pukul 9.40 malam itu, m4ngsa, Amir Zailan Zazwi, 26, men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah di bahagian kep4la.

Sebak luahan tunang arw4h Cik Eyna menulis dilaman fb dirinya ” Assalamualaikum tunang sayang ❤️ Innalillahiwainnailaihirajiunnn.. semoga awak tenang disana sayang.

Kita baru bertunang 2minggu lebih… saya redha dengan kepemergian awak .. patutlaa sebulan dua ni awak xoncall saya dh tiap malam .

Sebab awak nk ajar saya hidup tanpa awak ye sayang .. lagi 2bulan kita nak kawin sayang.. Tapi Allah swt lebih menyayangi awakk .. perkara yang xdisangka2 akan berlaku .. petang tadi awak sihat jee.. 😔 jumpa disana yee sayang.. AMIR ZAILAN BIN ZAZWI .. #3/11/2021 ALFATIHAH (Dibaca) – Eyna Lazim.

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, sewaktu kejadian, m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Shukur dari tempat kerja di sebuah lombong bijih besi di Bandar Al-Muktafi Billah Shah di sini.

Sebaik di lokasi kejadian, motosikal ditunggangi m4ngsa gagal mengelak seekor kerbau yang tiba-tiba melintas jalan lalu merempvh haiwan itu.

Impak daripada pel4nggaran tersebut, mangsa telah tercampak dari motosikalnya sebelum mengalami kecederaan parah pada bahagian kepala yang membawa kepada kem4tiannya, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Baharudin berkata, kerbau terlibat telah menghilangkan diri dengan memasuki kawasan semak berhampiran tidak lama selepas dilanggar.

Baharudin berkata, m4yat Amir Zailan telah dibawa ke Unit Forensik Hospital Dungun di sini untuk dibed4h si4sat. Al fatihah.