[Terkini] Ajaal Afiqah & Hafiz djalan, ” Wira mereka dirmpuh Triton lwan arus ” (5Gmbr)

Shah Alam : Dua rem4ja m4ut apabila kenderaan dinaiki mereka bertembvng dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda yang dipandu secara mel4wan arus di Kilometer 8.5 Lebuh Raya Persekutuan awal pagi tadi.

Kedua-dua mangsa dikenali Nur Afiq4h Abdul Karim, 18, yang merupakan pemandu dan penumpangnya, Muhammad H4fiz Syami Dzul Asri, 19,.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, seramai lapan anggota termasuk pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat Shah Alam dikejarkan ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecem4san pukul 1.51 pagi.

Katanya, pihaknya yang tiba tujuh minit kemudiannya mendapati kedua-dua mangsa tersepit sebelum berjaya dikeluarkan pihaknya dan disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian oleh pasukan perubatan.

Berdasarkan maklumat awal mendapati kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton dipandu lelaki berusia 24 tahun secara mel4wan arus di lokasi kejadian.

Pacuan empat roda itu kemudiannya bertembvng dengan dua m4ngsa yang menaiki kereta jenis Proton Wira Aeroback,katanya ketika dihubungi hari ini.

Norazam menjelaskan, m4yat kedua-dua m4ngsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.

Pemandu Mitsubishi Triton itu bagaimanapun tidak mengalami sebarang keceder4an, jelasnya.

Kem4langan itu turut tular menerusi video berdurasi 29 saat memaparkan detik-detik insiden tersebut dengan perakamnya menyifatkan pemandu Mitsubishi Triton itu m4buk.

Semoga keluarga arw4h tabah dan kematian Afiqah dan Hafiz terbela disebabkan kecuaian orang lain mereka jadi m4ngsa. Al fatihah.