[Terkini] Ajaal abg long dan sbongsu, ” Keluarga ini hil ang 2 ank srentak ” (5Gmbr)

Alor Gajah : Perjalanan dua beradik keluar ke kedai berakhir tr4gedi apabila kedua-dua mereka termasuk seorang kanak-kanak berusia 4 tahun m4ut selepas motosikal ditunggangi terb4bas di Jalan Air Tanai, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira kira pukul 9.15 malam itu, m4ngsa Z4hrul Fitri Amer, 16, dan adiknya, Afiq W4fiy men1nggal dunia akibat keceder4an p4rah pada kepala.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, ketika kejadian mangsa yang menunggang motosikal Yamaha Lagenda dalam perjalanan dari Alor Gajah menghala ke Ayer Paabas.

Apabila tiba di tempat kejadian, motosikal dinaiki dua beradik itu telah terbabas sendiri dan mel4nggar tembok batu di sebelah kiri jalan.

Akibat kem4langan itu, mereka mengalami keceder4an p4rah di kepala dan disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian,katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Arshad memberitahu, hasil soal siasat bapa m4ngsa memaklumkan kedua-dua anaknya itu dalam perjalanan ke kedai.

Pemeriksaan lanjut pegawai penyiasat di lokasi turut mendapati motosikal dinaiki m4ngsa mengalami kerosakan teruk pada bahagian hadapan dipercayai akibat rempvhan.

Mayat m4ngsa telah dihantar ke Hospital Alor Gajah bagi proses bed4h siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.Al fatihah. Kosmo.