[Terkini] Ajaal 2 bradik otw balik knduri,” Kmlangan ngerri di Manek Urai ” (6Gmbr)

Kuala Krai : Dua beradik m4ut dalam kem4langan yang membabitkan sebuah kereta dan lori berhampiran simpang Manek Urai Baru di sini pada petang Ahad.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang, M4ngsa pertama Wan Abdul Azim Wan Zamani,25, merupakan Bekas Graduan UTHM men1nggal dunia di tempat kejadian begitu juga adik nya akibat kecederaan p4rah kerana tersepit dalam kereta.

Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera,Inna lillahi wa inna ilaihi rajiunإِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّآ إِلَيۡهِ رَٰجِعُونَ

Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2020/2021 ingin mengucapkan salam takziah kepada seluruh ahli keluarga, sahabat dan kenalan arwah Wan Abdul Azim bin Wan Zamani, Pelajar Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi (FAST) UTHM Sesi 2018/2019. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang yang beriman -Majlis Perwakilan Pelajar UTHM.

Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Suzaimi Mohammad berkata, berdasarkan keterangan awal saksi, kejadian itu dipercayai berlaku selepas kereta jenis Proton Saga dipandu m4ngsa terbabas ke laluan bertentangan sebelum merempvh sebuah lori.

Dua beradik itu lengkap berpakaian baju Melayu dan bersampin dipercayai dalam perjalanan pulang ke Damansara, Selangor.

Mereka dikatakan baru sahaja pulang daripada menghadiri kenduri kahwin di negeri ini, m4yat kedua duanya di Hantar ke Hospital Kuala Krai untuk tindakan lanjut.

Semoga keluarga arwah tabah kehilangan dua insan tersayang serentak yang maha esa lebih sayangkan Azim dan arw4h adiknya. Al fatihah.