[Terkini] Ajaal 0tw kerja, ” Motor ditnggang rmpuh ba bi djalan ” (5Gmbr)

Kuala Pilah : Seorang w4nita m4ut selepas motosikal jenis Suzuki Smash yang ditungg4ng bersama suaminya dipercayai telah mel4nggar seekor b4bi ketika dalam perjalanan ke tempat kerja sebelum terb4bas di Kilometer 2 Jalan Air Mawang Renggoh di sini pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd. Ghani berkata, dalam kejadian pukul 8.15 pagi itu, m4ngsa yang dikenali sebagai Norlela Mohamed Sharif, 35, yang merupakan pembonceng m4ut di tempat kejadian akibat kecederaan p4rah pada kepala.

Manakala suaminya, Karim Amrullah Ab. Maid, 40, mengalami kecederaan parah pada kepala dan telah dibawa ke Hospital Tampin untuk rawatan lanjut,katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Jelas Amran, siasatan awal mendapati penunggang dan pembonceng motosikal itu merupakan pasangan suami isteri.

Amran memberitahu, ketika kejadian mereka dalam perjalanan dari rumah di Kampung Melekai, Johol menuju ke tempat kerja di kedai makan Kampung Air Mawang.

Apabila sampai di tempat kejadian, motosikal itu telah mel4nggar seekor binatang dipercayai b4bi yang sedang melintas jalan menyebabkan mereka hilang kawalan lalu terb4bas dan jatuh di atas jalan.

Akibat daripada kemal4ngan tersebut, penunggang motosikal mengalami keceder4an p4rah di kepala manakala pembonceng mengalami kecederaan di kepala dan men1nggal dunia di tempat kejadian, katanya yang memberitahu, suami arw4h berasal dari Sabah manakala m42ngsa merupakan orang sini.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa telah di bawa ke Unit Forensik Hospital Kuala Pilah untuk proses bed4h si4sat dan siasat lanjut masih dijalankan.Al fatihah.