[Terkini] Ajaal 0tw balik brkerja, ” Disebabkn lembu dilepas brkeliaran dia mgsa” (6Gmbr)

Sungai Petani : Seorang pem4ndu kren m4ut apabila m0tosikal Bennelli yang ditunggang mel4nggar seekor lembu di Kilometer 91.1 Lebih Raya Utara Selatan, malam tadi.

Dalam kejadian jam 9 malam itu mangsa, Qh4irul Idh4m Baharuddin, 27, sedang dalam perjalanan dari tempat kerja ke rumahnya di Taman Gurun Jaya.

M4ngsa men1nggal ditempat kejadian setelah m0torsikal yg ditungg4nginya merempvh seekor lembu yg tiba2 berkeliaran di lebuh raya PLUS arah utara.

M4ngsa yang bekerja sebagai pemandu kren di pulau pinang dipercayai dalam perjalanan pulang dari tempat kerja ke rumahnya .

Sebaik sampai di KM91.1 berhampiran Bendong , m0torsikal jenis Bennelli yg ditungganginya telah terl4nggar lembu yg entah dari mana datangnya.

Dalam masa yg sama, sebuah kereta yg dipandu oleh Rohisham bin rosli dan isterinya yg mengekori dibelakang m4ngsa turut mel4nggar seekor lagi lembu menyebabkan keretanya remvk di bahagian hadapan.

Beliau dan isteri bagaimana pun tidak meng4lami sebarang kecederaan, Difahamkan, terdapat 3 ekor lembu yg berada di atas lebuh raya ketika kejadian berlaku, Rohisham dalam perjalanan pulang dari Hosp Pulau Pinang ke Perlis.

Pihak kami yg kebetulan mel4lui lebuh raya yg sama cuba memberikan bantuan kecemasan kepada m4ngsa, Namun pasukan paramedik dari HSAH sg petani yang tiba sejurus kemudian mengesahkan m4ngsa telah men1nggal dunia.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Superintendan Anuar Abdul Rahman Abdul Rahim, m4ngsa dikatakan tidak nampak tiga ekor lembu yang sedang melintas di atas lebuh raya itu lalu mel4nggar salah seekor daripadanya.

Akibat pel4nggaran tersebut, m0tosikal m4ngsa hilang kawalan mengakibatkan m4ngsa terj4tuh di tengah jalan dan dig1lis sebuah l0ri, katanya menerusi kenyataan pada Khamis.

Katanya, m4ngsa yang meng4lami keceder4an p4rah kemudiannya disahkan m4ut di tempat kejadian, Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Saksi kejadian diminta tampil ke mana-mana balai polis berhampiran atau berhubung dengan pegawai penyiasat trafik, Inspektor Mohd Hafeez Faesal A.Aziz di talian 011-32311232 untuk membantu siasatan,katanya. Al fatihah.