[Terkini] Ajaaal trcampaak, ” Kami khilangan mu Ustzah Eni Kartika ” (6Gmbr)

Tenom : Seorang w4nita disahkan men1nggal dun1a selepas terc4mpak keluar dari kenderaan yang dinaikinya dalam kem4langan di Kilometer 11, Jalan Tenom Keningau, petang Khamis.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, m4ngsa Ustazah Eni Kartika Paulus,25, yang bertugas sebagai guru agama sekolah Agama (PASTI) disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian manakala ibunya yang berusia 54 tahun ceder4 dan dirawat di Hospital Tenom.

Ketua Polis Daerah Tenom, Deputi Superintendan Hasan Majid berkata, kem4langan membabitkan dua kenderaan iaitu jenis Proton Iswara dan Perodua Myvi.

Dalam kejadian itu, anak perempuan kepada pemandu Proton Iswara telah terc4mpak keluar dari kenderaannya dan men1nggal dun1a di lokasi kejadian.

Pemandu pula dipercayai mengalami keceder4an dalaman dan telah dihantar ke h0spital untuk rawatan lanjut, manakala pemandu sebuah lagi kenderaan bersama anaknya tidak mengalami kecederaan serius dan dirawat sebagai pesakit luar, katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Jumaat.

M4yat m4ngsa dihantar ke hospital untuk tindakan selanjutnya,Siasatan masih diteruskan di bawah Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, katanya.

Sebelum itu, tular satu v1deo berdurasi satu minit lapan saat memaparkan kem4langan membabitkan sebuah kenderaan terbalik di tepi jalan dan m4ngsa terbaring dipercayai sudah men1nggal dun1a di lokasi kejadian.

Semoga keluarga arwah tabah dan ibunya kembali sembuh yang maha esa lebih sayangkan Ustazah, yang pasti ramai yang merasai pemergian Ustazah Eni.Al fatihah.