[Terkini] Ajaaal tertmbak , ” x ada un sur jnayah kmatian Pok Mat ” (5Gmbr)

Kuantan : Apa yang berlaku sungguh mem1lukan, pemergian Moh4mad Omar, 67, atau lebih mesra dengan panggilan ” Pok Mat” mengundang p1lu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h.

Kem4tiannya yang merupakan seorang peneroka Felda akib4t terken4 temb4kan di sebuah ladang kelapa sawit di Felda Bukit Sagu 4 di sini pada semalam tidak berunsur jen4yah.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu mengesahkan perkara tersebut pada Rabu.

Beliau berkata, m4ngsa, Moh4mad Omar, 67, disahkan men1nggal dunia kira-kira jam 4.20 petang Selasa di Klinik Kesih4tan Bukit Goh.

Setakat ini, kita mendapati tiada unsur jen4yah dikesan di lokasi, katanya ketika dihubungi SH pada Rabu.

Pada malam Selasa, Sinar Harian melaporkan ins1den kem4tian warga emas itu yang turut mengalami keceder4an pada bahagian d4da kesan temb4kan selain kes4n luk4 pada bahagian tapak tangan.

Polis turut menemui selaras sen4pang p4tah buatan sendiri dalam kejadian itu yang disifatkan amat mengejutkan.

Sementara itu, anak m4ngsa, Noraini Mohamad, 42, berkata, kejadian itu diketahui daripada ibunya yang memberitahu berlaku sesuatu kepada ayahnya dan meminta segera ke Klinik Kesih4tan Bukit Goh.

Menurutnya, kali terakhir dia bertemu ayahnya ialah kira-kira dua minggu lalu.

Semoga seluruh keluarga arwah Pok Mat tabah tiada lagi insan yang mudah tersenyum amat ringan tulang menolong orang pergi dijemput il4hi dalam insiden tr4gis. Al fatihah (dibaca)