[Terkini] Air mata ayah diLpt2, ” Anak kesayangan Ajmal maut ketika berkonvoi ” (5Gmbr)

Chukai: Pilu apabila seorang bapa hanya mampu terduduk dan meratap hiba di sisi mayat anak lelakinya yang terkorb4n dalam kemalangan di Kilometer 329.2, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2), dekat susur keluar Plaza Tol Kerteh, semalam.

Dalam kejadian 12.10 tengah malam itu, Muhammad Azza Ajmal Amman Ayub, 20, yang menunggang motosikal Yamaha Y15 dipercayai terl4nggar bahagian belakang motosikal lain ketika berkonvoi melalui laluan itu.

Akibat perlanggaran itu, Muhammad Azza Ajmal gagal mengawal motosikal ditungganginya lalu terbabas sebelum terc4mpak ke atas jalan.

M4ngsa yang p4rah di kepala disahkan men1nggal dun1a oleh sepasukan anggota perubatan dari Klinik Kesihatan Ketengah Jaya yang dipanggil ke lokasi kejadian.

Ayah tak dapat menahan sebak melihat jasad anak terbujur dilebuhraya.

Difahamkan, ketika kejadian, m4ngsa yang berkonvoi bersama rakannya dalam perjalanan pulang ke rumah di Kampung Pasir Gajah, Kemaman selepas makan malam di Dungun.

Bapa m4ngsa berusia lingkungan 50an yang datang ke lokasi kejadian sebaik dimaklumkan mengenai kem4langan itu dilihat tidak dapat menahan sedih di sisi mayat anaknya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung dengan kejadian itu.

Menurutnya, mayat mangsa dibawa ke Bilik F0rensik H0spital Kemaman untuk siasatan lanjut dan kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Al fatihah.