[Terkini] Aby mninggal dirmpuh M yvi,” Ktika membntu mgsa kmalangn ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Niat baik seorang w4nita membantu m4ngsa kem4langan bertukar tr4gedi apabila dia bersama seorang lagi lelaki dirempvh kereta memnyebabkan dia m4ut di lokasi kejadian sementara seorang lagi parah di Kilometer 7.3Lebuhraya Maju Expressway (MEX), di sini, malam tadi.

M4ngsa dikenali dengan nama Ruzaiti, 43, disahkan men1nggal dun1a ditempat kejadian impak rempuhan Myvi terbabit, Pemergian m4ngsa yang lebih Mesra dengan panggilan Ab dikalangan rakan rakan mengundang pilu mereka.

Arw4h Aby sangat suka menolong orang dia amat disenangi semua orang, pemergian nya ketika sedang berbuat kebaikan.

Dalam pada itu Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh berkata, siasatan awal mendapati pada 10.15 malam itu, Proton Saga putih hilang kawalan sebelum terbabas di lorong kanan di Lebuhraya MEX dari arah Bulatan Kampung Pandan menghala ke Putrajaya.

Menurutnya, seorang w4nita berusia 43 tahun yang memandu Nissan Almera putih kemudian berhenti di bahagian hadapan kenderaan kemalangan dan cuba memberikan bantuan, Dalam masa yang sama beberapa kenderaan awam lain turut berhenti di bahu kiri jalan untuk memberikan bantuan.

Tiba-tiba datang Perodua Myvi berwarna unggu yang dipandu seorang lelaki merempuh kedua-dua m4ngsa yang sedang memberikan bantuan sehingga menyebabkan wanita itu m4ut di lokasi sementara seorang lelaki p4rah sebelum dihantar ke hospital untuk menerima rawatan, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sarifudin berkata, orang ramai dinasihatkan lebih berhati-hati dan mementingkan keselamatan diri ketika memberi bantuan kepada m4ngsa yang terbabit dengan kemalangan jalan raya terutamanya di kawasan yang berselekoh dan dalam keadaan yang gelap.

Tidak digalakkan juga untuk berhenti di kawasan kem4langan terlalu ramai bagi mengelakkan kesesakan dan ini akan menyebabkan kelewatan untuk pasukan kesel4matan memberikan bantuan kepada m4ngsa, katanya.

Jen4zah di hantar ke Hospital HUKM untuk tindakan lanjut setelah selesai semuanya jen4zah Ab akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kelantan.

Aby pernah menulis dilaman sosialnya terlalu rindu arw4h Mek (Ibunya) tak sangka dia kini pergi menyusul temani arw4h ibunya. Al fatihah.