[Terkini] Abg Zaki rebaah drakaat pertama solat jumaat,” Disahkn mninggal dunia ” (5Gmbr)

Putrajaya : Solat Jumaat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) tengah hari tadi gemp4r apabila seorang jemaah reb4h ketika rakaat pertama.

Bagaimanapun, m4ngsa dikenali sebagai Mohd Zaki Omar, berusia lingkungan 50 an sempat dikejarkan ke Hospital Putrajaya, namun disahkan men1nggal dunia ketika menerima r4watan kecem4san.

Sebelum itu, arwah yang juga Penghulu Mukim Binjal, Pengkalan Chepa, Kelantan sempat melakukan kunjungan ke atas Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Ahmad Marzuk Shaary di pejabatnya, di sini.

Berita kematian arw4h turut dikongsi Marzuk menerusi hantaran di laman Facebook, petang tadi,Marzuk berkata, arw4h sempat makan tengah hari bersamanya ketika lawatan pagi tadi dan tidak menunjukkan sebarang tanda sebaliknya kelihatan ceria.

Arwah Mohd Zaki Omar no 3 dari kiri ketika lawatan ke Putrajaya hari ini.

Berita sedih yang merentap kegembiraan kami bersama, Arw4h masih ceria ketika makan tengah hari bersama tadi dan turut sama solat Jumaat walaupun dalam pemusafiran.

Jen4zah kini sedang diurus di Hospital Putrajaya dan menunggu rekod perubatan dari Hospital Raja Perempuan Zainab II.

Saya difahamkan arwah pernah menjalani raw4tan sakit j4ntung sebelum ini,” katanya.

Jelas beliau, pihaknya difahamkan, van jen4zah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) telah bersedia untuk membawa pulang jenazah ke Pengkalan Chepa sementara menunggu keputusan saringan.

Berita kematian arwah turut dikongsi Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan negeri, Dr Izani Husin menerusi hantaran di laman Facebook, petang tadi.

Izani berkata, arwah seorang yang ringan tulang, tidak banyak cakap dan berdedikasi menjalankan tugas,Semoga Allah menempatkan dalam kalangan orang beriman,” katanya.Al fatihah.