[Terkini] 4 bradik kini ytim piaatu, ” Hilaang tmpat brgantung lepas kmatian Ma ma ” (5Gmbr)

[Terkini] 4 beradik kini yatim piatu, ” Hilang tempat brgantung lepas kmatian Ma ma ” (4Gmbr)
Puchong : Sepasang suami isteri meluahkan rasa sedih bila 4 beradik anak jirannya kini menjadi vatim piatu sekelip mata bila ibu mereka tempat berg4ntung men1nggal dunia akibat C0V1D19.

Encik Kamarol Kamal Ismail dan isterinya Puan Sally Kamarol menuat naik kisah sedih jiran mereka yang menjadi k0rban C0V1D19 semalam.

Ini luahnya dilaman facebooknya “C0V1D19 itu adalah benar, Ia tak mengenal sesiapa, Menjadikan yatim piatu pada anak2 yg kehilangan tempat berg4ntung.

Pada 23 Julai 2021 Jumaat 6:30pagi, Allah menjemput hambaNya dipagi Jumaat yang mulia, yang juga merupakan jiran (pangkat anak) dekat rumah, Allahyarh4mah Noraisah Sabri,35, kembali kerahmatullah.

Allahyarhamah menghembuskan naf4snya yg terakhir di rumah sendiri dalam tempoh menjalani ku4rantin diri manakala anak2 lain turut dijangkiti juga.

Anak yang yag tak dijangkiti (1 orang telah diasingkan bersama ibu saudaranya yang lain).

Selain itu, 2 orang kakak Allahyarhamah sedang dalam kuarantin di rumah, manakala seorang lagi kakaknya di Hospital Sungai Buloh Selangor (ICU).

Kesemua mereka (adik beradik Allahyarhamah) ini adalah anak2 yatim piatu dan sebelum ini dibawah jagaan (perhatian) ayah saudara mereka Abang Abd Nasir Abd Jabar yg juga telah men1nggal dunia pada 13 Dec 2019 di Mekah semasa menjalani ibadah Umrah.

Allahyarhamah merupakan ibu tunggal yang kem4tian suami 2 tahun lalu ibu kepada 4 orang anak, Anak-anaknya yang masih bersekolah di Tingkatan 1, Darjah 5, Darjah 2 dan Darjah 1.

Sebelum ini Allahyarhamah membuka gerai menjual makanan di depan rumahnya bagi menyara kehidupannya serta anak anak.

Amat menyedihkan, anak anak Allahyarhamah, sangat kerap bermain main di laman rumah saya yang kadangkala dijemput masuk ke rumah saya (sebelum C0V1D).

Anak anak Allahyarhamah memanggil saya dan isteri dengan panggilan Atok dan Nenek, serasa mcm cucu sendiri sebab mereka sangat mesra dengan kami, kadang2 berg4duh sesama mereka semasa bermain, mengadu dengan saya Allahu.

Setiap hari selalu mereka datang, paling tidak sekurang kurang nya 2 kali seminggu datang bermain ain di laman rumah saya dan sekarang anak anak ini di bawah jagaan sementara ibu saudara mereka Kak Yom Nasiryom (balu Abang Abd Nasir).

Sama-sama juga kita berdoa semoga anak-anak arw4h kuat untuk meneruskan kehidupan tanpa ibu yang tersayang, Semoga Allahyarhamah Aishah tenang dan dikurniakan syurga Allah yang kekal abadi..😭😭 – Al fatihah.Credit fb Kamarol Kamal Ismail .