[Terkin] Maafkn ayh syg, ” Kgembiran 0tw balikk kpg brtukar trgedi “(6Gmbr)

Bentong : Dua ber4dik men1nggal dun1a, manakala tiga ahli keluarga lain ceder4 selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dinaiki mereka terb4bas di Kil0meter (KM) 44.1 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak dekat sini, hari ini.

Dalam kejadian 3.20 pagi itu, Wafa Safia Mohd Hairy, 17, dan adiknya, Adam Haiqal, 12, m4ut di tempat kejadian, manakala bapa mereka, Mohd Hairy Ahmad, 44; ibu, Zuraini Zolkifli, 44, dan adik, Fahmi Eyman, 10, ceder4.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Zaiham Mohd Kahar berkata, keluarga itu menetap di Shah Alam, Selangor dan dalam perjalanan ke Kelantan menaiki Toyota Estima dipandu Mohd Hairy yang juga kakitangan Majlis Perbandaran Petaling Jaya.

Katanya, siasatan awal mendapati kem4langan berlaku apabila kenderaan itu cuba memotong kenderaan di hadapan namun, gagal sebelum hilang kawalan di kawasan bersekolah dan jalan lembap.

MPV itu terbabas dan terbalik menyebabkan dua m4ngsa men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Tiga mangsa lain iaitu pemandu cedera tulang belakang, isterinya retak tangan kanan, manakala seorang lagi anak lelaki mereka (Fahmi Eyman) parah di bahagian kepala, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Zaiham berkata, difahamkan lima beranak itu ke Kelantan untuk menghadiri majlis pertunangan adik Zuraini.

Katanya, mayat m4ngsa dihantar ke H0spital Bentong untuk bed4h siasat, manakala tiga mangsa lain turut dirawat di hospital sama.

Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987,sama sama kita doakan agar Mohd Hairy Ahmad bersama isteri dan anak bongsunya yang cedera parah segera sembuh.

Yang maha esa lebih sayangkan anak sulung dan anak keduanya sungguh tak disangka diperjalanan mereka untuk balik kampung di Kelantan berakhir dengan tr4gedi.Al fatihah.