Terkapai kapai dlm tali air merauaag minta tolong sblum lemass!

Parit Buntar : Kegembiraan lapan kanak-kanak bermain di tali air berdekatan Kampung Sungai Betul Bawah, Tanjung Piandang dekat sini, bertukar tr4gedi apabila seorang daripada mereka lem4s petang tadi.

M4ngsa Nur Farah Dania Abd Rahman 12 tahun ditemui lem4s dan disahkan men1nggal dun1a di parit tali air Sungai Betul Bawah, petang semalam.

Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut, Jen4zah m4ngsa telah diserahkan kepada waris, dibawa pulang ke kediaman mereka di Tanjung Piandang dan selamat dikebum1kan hari ini.

Dato’ Abdul Yunus Jamshari ADUN Kuala Kurau yang juga EXCO Kerajaan Negeri Perak turut menziarahi jen4zah adik Nur Farah Diana Abdul Rahman.

Salam Takziah Innalillahiwainailaihirojiun,Ya Allah, ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, ampunilah kesalahannya, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, Al fatihah

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat, dalam kenyataan, berkata mangsa dikenal pasti sebagai Nur Farah Dania Abd Rahman, 12, dari Tanah Baru, Batas Ban, Bagan Utara.

Katanya, seorang pemancing di kawasan berhampiran memberitahu melihat semua kanak-kanak itu bermain di tali air itu sekitar jam 5.30 petang.

Dia kemudian ternampak dua kanak kanak terkapai kapai di dalam air dan segera membantu, bagaimanapun dia berjaya menyelamatkan seorang sahaja.

Lelaki itu kemudian memanggil orang kampung untuk sama sama mencari dan menemui m4ngsa dalam keadaan tidak sedarkan diri kira-kira jam 6.30 petang, katanya.

Katanya, mangsa dibawa ke klinik kesihatan Tanjung Piandang dan disahkan men1nggal dunia.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Parit Buntar untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarganya.Al fatihah.