Tangisaan cucu disisi jsad nenekk, k0ngsi pasal kmatiaan sblum ajaal!

Kuala Lumpur : Sebak melihat seorang anak kecil ditempat kemalangan bila mana kereta yang dinaikinya bersama nenek tersayang telah terlibat kemalangan yang menyebabkan neneknya meninggal dunia ditempat kejadian.

Berita Harian melaporkan seorang nenek m4ut manakala cucu lelakinya p4rah selepas kereta yang mereka naiki terbabas sebelum merempvh pokok berdekatan Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Chung Kwo di Jalan Loke Yew, di sini, hari ini.

M4ngsa Nor Asmah Hj Baharuddin men1nggal dun1a manakala cucunya p4rah dimuka impak dari kem4langan tersebut.

Pusat Gerakan Operasi Bomba Kuala Lumpur dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan, pihaknya menerima panggilan kecem4san berhubung kejadian itu pada jam 6.15 pagi.

Susulan itu, katanya, seramai 10 anggota menaiki dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pudu dikerahkan ke lokasi kejadian.

Sebaik anggota tiba, mereka mendapati sebuah kereta jenis Proton Wira terb4bas dan terdapat dua m4ngsa di dalamnya.

Seorang wanita tersepit di tempat duduk pemandu, dikeluarkan anggota dan disahkan men1nggal dunia oleh pegawai perubatan di lokasi kejadian. Kanak-kanak lelaki itu pula dikeluarkan orang awam, katanya.

Menurut kenyataan itu, m4yat m4ngsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.

Kanak kanak itu yang mengalami keceder4an pada bahagian muka pula dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan lanjut, katanya.

Apa yang berlaku sungguh memilukan memandangkan arw4h ada berkongsi mengenai kem4tian dilaman fbnya pada 16 Oktober lalu, tidak disangka dia pergi dijemput 1lahi seseolah dia tahu yang aj4lnya akan tiba.

Semoga cucunya segera sembuh pasti kanak kanak sekecil itu akan taruma dengan apa yang berlaku semoga r0h neneknya tenang disana.Al fatihah.