Syurgaa tmpatmu ankku, ibuu luaah rsa piluu prmegian ank sulung!

Kuala Lumpur : Sebak luahan seorang ibu memaklumkan mengenai kem4tian anak sulungnya akibat kem4langan ketika berkerja menghantar makanan.

Puan Akilla Akmar memuat naik status tersebut melalui laman sosialnya, apa yang menimpa anaknya sungguh memilikan akibat kecuaian orang lain anak lelakinya menjadi m4ngsa.

Akhbar menyiarkan mengenai pekerja penghantaran m4ut selepas motosikal ditunggangnya dil4nggar sebuah kereta dipandu seorang lelaki dipercayai terlelap di Lebuhraya Kuala Lumpur Seremban menghala ke Plaza Tol Sungai Besi, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 12.10 tengah malam itu, mangsa, Zhafari Bukhori, 34, disahkan men1nggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, siasatan awal mendapati pemandu Honda Civic berusia 47 tahun yang berada di lorong ketiga dipercayai terlelap ketika melalui selekoh di lokasi berkenaan.

Kereta dipandu lelaki itu kemudian mel4nggar motosikal Honda EX5 ditunggang m4ngsa yang berada di lorong kiri.

Akibat kem4langan itu, penunggang motosikal berkenaan diseret sejauh kira-kira 1.5 meter dan menyebabkan m4ngsa ceder4 p4rah.

M4ngsa kemudian disahkan meninggal dunia di dalam ambulans ketika dalam perjalanan ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Cheras, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zulkefly berkata pemandu kereta itu dibawa ke balai polis untuk menjalani ujian Evidential Breath Analyzer (EBA).

Namun, hasil ujian dilakukan didapati negatif, Lelaki berkenaan kini direman sehingga Jumaat ini untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga Puan Akilla tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h anaknya. Al fatihah.