Syamir smpt hantar ubat utk anak bongsu demam sblum bergegas keluar dan kmalangan!

Kluang : Apa yang berlaku kepada Maimon Md Yatim, 31. yang kehilangan suami tersayang mengundang pilu dan kesedihan buat insan isan yang mengenali diri arw4h.

Suami Maimon, Syamir Ghazali, 32, baru menyambut ulantahun kelaharian ke 32, Dia sahkan kumeninggal dunia selepas terbabit kem4langan dengan Perodua Axia di sekitar daerah ini, 19 September lalu.

Menurut Maimon yang tinggal di Kampung Melayu di sini, kejadian jam 11 malam itu amat memberikan kesan kepadanya sekeluarga.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan anak berusia satu dan tiga tahun.

Arwah suami mungkin ke bengkel kenalannya. Dia hanya minta wang belanja RM10 selain tidak meninggalkan apa-apa pesan kepada saya.

Dunia terasa gelap apabila saya menerima panggilan telefon memaklumkan suami men1nggal dunia akibat kem4langan, katanya.

Maimon berkata demikian pada kunjungan Skuad Prihatin Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) di rumahnya diwakili Pengurus Pejabat Perkeso Kluang Ahmad Suzaime Abdul Aziz.

Pada kunjungan itu, Maimon menerima pampasan Faedah Pengurusan Mayat (FPM) berjumlah RM2,000.

Maimon berterima kasih kepada Perkeso kerana urusan pembayaran faedah caruman arwah suaminya diuruskan hanya dalam tempoh empat hari tanpa perlu berurusan di pejabat pertubuhan itu.

Sementara itu, Ahmad Suzaime berkata, sebagai Orang Berinsurans (OB), waris kepada Syamir layak menerima pencen penakat dengan isteri akan menerima bayaran setiap bulan sepanjang hayat.

Dua anak arw4h akan menerima bayaran sehingga mereka berusia 21 tahun atau ijazah pertama sekiranya melanjutkan pengajian ke Institusi Pengajian Tinggi (IPT), katanya.Al fatihah.