Syahid seorang ibu muda disaat lahirkan puterimu!

Kuala Krai : Syahid seorang ibu muda disaat lahirkan puterimu! Seorang wanita yang merupakan guru tadika meninggal dunia malam tadi selepas melahirkan cahayamata sulungnya di Hospital Sultan Ismail Petra Kuala Krai.

Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, 26, yang bertugas sebagai guru di tadika Dzul Iman disahkan mengalami komplikasi selepas bersalin bayi perempuannya semalam dan berada didalam keadaan k0ma sebelum menghembus nafas terakhir.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arwah Umi Afiqah rata rata mereka meluahkan kesedihan apa yang menimpa Umi sebak mereka melihat bayi perempuan arwah yang kini kehilangan mama buat selamanya.

syahid-seorang-ibu-muda-disaat-lahirkan-puterimu

Lahirnya seorang puteri, perginya seorang ibu, Sungguh hebat Jihad mu dan Syahid buat mu kak umi Umi AFiqah Alhanis,Syurga dijanjikan untukmu😢Innalillahiwainnailaihirojiun, Alfatihah(dibaca)

Last jumpa kak umi masa bulan 6 baru ini before balik cuti raya, kak umi bagitahu jumpa bulan 12 pula. Rupanya tu last jumpa 😭.

Mendapat perkhabaran sedih, bahawa Teacher Umi AFiqah Alhanis sudah tiada.

Teacher Umi mengalami komplikasi selepas bersalin anak sulung beliau,Seorang yang sangat baik, tidak berkira, sangat sayangkan anak2 didik dia,Salah satu sebab Fadh hantar Kauthar dan Orked ke tadika Dzuliman,Sambut dan pulangkan anak2 dengan muka paling ceria walaupun kita tahu dia penat.

Tak pernah tengok teacher Umi bermasam muka atau tunjukkan muka keletihan,Allah sahaja mampu membalas segala jasa Teacher Umi.

syahid-seorang-ibu-muda-disaat-lahirkan-puterimu

Innalillahi wainna ilaihi raaji’un. Semoga arwah Teacher Umi diampuni dan dirahmati Allah – Fadhlina MH

Al-Fatihah buatmu sahabat Umi Afiqah Alhanis & salam Takziah buat seluruh ahli keluarga .

Sungguh besar pengorbanan mu Umi. Melahirkan seorang puteri, perginya seorang ibu. Semua orang mendoakan mu, berehatlah dengan tenang disana.

syahid-seorang-ibu-muda-disaat-lahirkan-puterimu

Tapi aku tak kan lupa kenangan kita wahai sahabatku. Rupanya banyak gambar2 mu dalam tab aku.. Aku akan simpan selamanya sebagai kenangan kita bersama.Syurga buatmu sahabat. ❤️-Addawiyah Ismail

Sama sama kita doakan agar rohnya tenang disana semoga suaminya Farhan Azizan tabah dengan dugaan yang amat berat ini yang maha esa lebih sayangkan arwah isterimu. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo