Slmt tnggal syg,” Hnya 11 bln mreka brsama x smpt Anniv ersary” (5Gmbr)

Miri : Mereka dipuncak bahagia selepas diijabkabulkan pada Julai tahun lalu, namun semalam isteri dikejutkan dengan berita pilu bila suami tersayang terlibat kem4langan dan disahkan men1nggal dunia.

Lagi 1 bulan mereka bakal menyambut ulang tahun perkahwinan yang pertama namun segala dan hasrat dan keinginan itu tidak kesampaian hanya 11 bulan pasangan ini hidup bersama.

BH melaporkan Tiga m4ut dalam kem4langan membabitkan sebuah kereta yang bertembvng dengan motosikal di Jalan Miri-Bintulu, malam tadi.

Assalamualaikum semua, Dengan rasa dukacita kamek nak menyampe berita sedih bahawa adik kamek Mohammad Mukmin Sholehin Bin Abdul Rahim telah men1nggal dun1a pada petang tadi.

Sama-sama kita mendoakan arw4h ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman dan dipermudahkan segala urusan. Al-Fatihah.Aamiin. -Azuwana JH.

Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Zon 6 Miri, Law Poh Kiong, berkata dalam kejadian kira-kira jam 8.10 malam itu, m4ngsa yang m4ut di lokasi kejadian adalah pemandu kereta PROTON Wira, Mohammad Mukmin Sholehin Abdul Rahim, 29; dan dua m4ngsa menaiki motosikal iaitu penunggang, Roland Gerunsin, 26, serta pemboncengnya Maria And, 56.

Beliau berkata, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Miri Central bergerak ke lokasi sejurus menerima panggilan berhubung kejadian pada jam 8.12 malam.

Sampai di lokasi kejadian, pasukan bomba mendapati semua m4ngsa sudah men1nggal dunia dengan kecederaan p4rah di bahagian kepala dan b4dan, katanya.

Poh Kiong berkata, semua m4ngsa tidak tersepit dan m4yat ketiga-tiganya dikeluarkan dari lokasi kejadian untuk diserahkan kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tindakan lanjut.

Katanya, m4yat m4ngsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Miri bagi tujuan pemeriksaan serta bed4h siasat.

PDRM akan menjalankan siasatan terperinci bagi mengetahui punca sebenar yang menyebabkan berlakunya pertembungan antara kedua-dua kenderaan itu, katanya. Al fatihah.