Slmt tinggal abg prgi dulu, Nelzin dijmput ilahii otw krumah!

Kajang : Perjalanan pulang kerumah seorang operator kilang berakhir dengan tr4gedi apabila dia m4ut bila motosikal yang ditunggangnya dirempvh sebuah kereta Mercedes Benz.

Kereta tersebut yang dipandu seorang lelaki dipercayai m4buk dalam kejadian di Kilometer 4 Lebuhraya KajangSeremban (Lekas) di sini awal pagi tadi.

M4ngsa Nelzin Didal Mat Lazim,37 disahkan meninggal dunia ditempat kejadian akibat tercampak impak rempuhan kereta terbabit.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, dalam kejadian kira-kira jam 1.15 pagi, kereta Mercedes Benz yang dipandu lelaki berusia 41 tahun itu dalam perjalanan dari pekan Kajang menghala ke Plaza Tol Lekas.

Sebaik tiba di lokasi, pemandu yang dipercayai di bawah pengaruh alk0h0l itu melanggar dari arah belakang sebuah motosikal jenis Modenas yang ditunggang Nelzin.

Rempuhan itu menyebabkan m4ngsa m4ut di lokasi kejadian, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, menurut saksi yang melihat kejadian memaklumkan kereta itu dipandu laju dalam keadaan zig zagselepas melepasi Plaza Tol Lekas sebelum merempvh motosikal m4ngsa.

Katanya, ujian alk0h0l dilakukan terhadap pemandu itu mendapati kandungan alk0h0l melebihi paras dibenarkan.

Soal siasat pemandu terbabit mengaku ada minum minuman ker4s sebelum kejadian, katanya.

Tambahnya, pemandu terbabit yang tidak mengalami sebarang keceder4an ditahan untuk tindakan lanjut mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga isteri arw4h Puan Rose tabah dengan apa yang menimpa arwah suaminya akibat kecuaian orang lain suaminya menjadi m4ngsa. Al fatihah