Slmt tggl syang, taak dpat abg tunaikn hsrat kitaa utk khwin (5gmbr)

Seberang Perai : Permergian mu sungguh memilukan akibat kecuaian orang lain dirimu menjadi m4ngsa, perjalanan awal pagi tadi untuk ketempat kerja berakhir dengan tragedi bila motosikal mu dirempvh kereta hilang kawalan.

Dirimu berada dipuncak bahagia amat teruja kerana berjaya selesaikan firts step iaitu mengikut tali pertunangan mu dengan wanita pilihan hati pada 31 Okt lalu tidak disangka hari ini dirimu pergi buat selamanya.

Segala hasrat mu untuk ke Next step (kahwin ) tidak kesampaian yang maha esa lebih sayangkan dirimu.

Akhbar melaporkan seorang penunggang motosikal m4ut selepas dirempuh sebuah kereta dalam satu kem4langan didi Jalan Berapit, Bukit Mertajam di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.40 pagi itu, m4ngsa, Muhamad Zahid Azali, 25, meninggal dunia di tempat kejadian dipercayai akibat keceder4n p4rah.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd. Samad berkata, kem4langan berlaku apabila sebuah kereta dari arah Bukit Mertajam menuju ke Berapit dipercayai cuba memintas sebuah kenderaan lain sebelum terbabas ke laluan bertentangan.

Kata Shafee, kereta yang terbabas itu kemudian bertembung dan melanggar motosikal m4ngsa dari arah bertentangan serta sebuah lagi kereta yang datang dari arah sama dengan motosikal.

Akibat kem4langan tersebut, m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha 135LC cedera p4rah serta men1nggal dun1a di tempat kejadian.

M4yatnya kemudian dibawa ke Hospital Bukit Mertajam untuk bed4h siasat, katanya kepada pemberita, hari ini.

Ujar Shafee, ketika kejadian, cuaca berada dalam keadaan baik dan tiada kesan brek tayar dikesan di atas jalan raya yang lurus itu.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, kata beliau.

Semoga tunang arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan zahid. Al fatihah.