Slmt brehat adk Afiqq , ” Sebakk lihaat f0t0 trakhir mataanya kuniing” (5Gmbr)

Petaling Jaya : Mohd. Afiq Iqmal, 23, yang juga penerima h4ti pertama negara men1nggal dun1a selepas 18 hari bert4rung ny4wa di Hospital Selayang di sini hari ini.

Berita sedih itu dimaklumkan sendiri oleh Leftenan Kolonel Bersekutu (PA) Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Wan Mohd Hafizam Wan Ismail kepada sebentar tadi.

Wan Mohd. Hafizam yang juga penderma h4ti pertama negara berkata, dia mengetahui mengenai pemergian arw4h selepas dihubungi oleh ahli keluarga Afiq.

Saya menerima panggilan dari ahli keluarga Afiq kira-kira pukul 5 pagi. Saya amat sedih dengan berita ini dan hanya d0a yang mampu saya berikan.

Jen4zah arw4h kini berada di unit forensik Hospital Selayang untuk bedah siasat, katanya.

Menurut Wan Mohd. Hafizam, jen4zah dijadualkan di bawa ke Tikam Batu, Kedah hari ini untuk urusan pengebum1an.

Beliau sebelum ini dilaporkan berkata, Afiq Iqmal berada dalam keadaan kr1tikal selepas tidak sedarkan diri akibat k0mplik4si h4ti pada 13 Februari lalu.

Kisah dua individu itu pernah menggemparkan seluruh tanah air pada 23 tahun lalu selepas Wan Mohd Hafizam mendermakan sebahagian hatinya kepada Afiq Iqmal yang berusia 14 bulan ketika itu walaupun tiada pertalian darah antara mereka. Al fatihah.Credit Kosmo.