Slmat kmbali knegeri abaadi Yoo, brakhir tugs mu dduniaa (5gmbr)

Baling : Seorang anggota Tentera Lans koperal Muhamad Amirul Alias,25, men1nggal dun1a apabila motosikal jenis Yamaha Y15 yang ditunggang dirinya terb4bas ketika dalam perjalananannya ketempat kerja.

Apa yang berlaku mengundang pilu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h.

Dukacita pada pagi ini apabila kami mendapat khabar duka yang amat menyedihkan bila seorang sahabat kami telah pergi meninggalkan kami semua apabila terb4bas dalam perjalanan nak masuk tugas di perak pada pagi ini.

Al fatihah buat sahabat baik aku Muhammad Amiru semoga roh arw4h di cucuri rahmat๐Ÿ˜ฃ๐Ÿฅบkami sangat sangat terasa kehilanganmu wahai sahabat yang lama bersama di sabah.๐Ÿ˜”

Lans koperal Muhamad Amirul berasal dari Baling Kedah, seorang yang sangat disenangi rakan rakan meninggalkan isteri tercinta, permergiannya mengejutkan.

Jen4zah dikebumikan dengan penuh adat istiada tentera yang dikampung halamannya di Baling Kedah.

Innalilahiwainnalilahirojiun , Tak percaya tapi kena redha ๐Ÿ˜ญ
Semoga arwah MUHD AMIRUL ALIAS ditempatkan bersama orang2 yang beriman ๐Ÿคฒ Tenanglah disana wahai sahabat.

ุงูŽู„ู„ู‘ูŽู‡ูู…ู‘ูŽ ุงุบู’ููุฑู’ ู„ูŽู‡ู ูˆูŽุงุฑู’ุญูŽู…ู’ู‡ู ูˆูŽุนูŽุงููู‡ู ูˆูŽุงุนู’ูู ุนูŽู†ู’ู‡ู
Moga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia.

Jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al fatihah -Shuhaidi Ahmad Tarmizi

Semoga isterinya Puan Nur Syuhada tabah apa yang menimpa arw4h , yang maha esa lebih sayangkan dirinya pergi diperjalanan untuk bertugas demi bangsa dan negara. Al fatihah.