Slamat tnggal istriku, Ajaal pngantin baru kerta elakk bngkai dijlan (5gmbr)

Kampung Gajah : Seorang lelaki yang baru beberpa bulan berkahwin m4ut apabila kereta dipandunya bertembung dengan sebuah lori selepas mengelak bangkai b4bi di Km 5 Jalan Kampung Gajah Tanjung Tualang berhampiran Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Salak di sini pagi semalam.

Mereka dipuncak bahagia gambar gambar perkahwinan sekitar september tahun lalu masih segar diwall facebook mereka tidak disangka mereka akan terpisah selamanya akibat kem4langan.

Dalam kejadian jam 7.40 pagi itu, Jamaludin Abdullah, 29, beralamat dari Malim Nawar men1nggal dunia di tempat kejadian akibat ceder4 p4rah di kep4la.

Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso berkata, ketika kejadian mangsa memandu sendirian dalam perjalanan dari arah Tanjung Tualang menghala ke Kampung G4jah.

Menurutnya, tiba di tempat kejadian dipercayai terdapat bangkai b4bi di tengah jalan menyebabkan m4ngsa mengelak ke kanan jalan dan masuk ke laluan bertentangan.

Ketika itu terdapat sebuah lori di laluan berkenaan mengakibatkan perlanggaran berlaku, M4ngsa yang p4rah di bahagian kepala meninggal dunia di tempat kejadian manakala pemandu lori berusia 26 tahun tidak mengalami sebarang kecederaa, katanya.

Beliau berkata, kereta jenis Proton Wira dinaiki m4ngsa remuk teruk di bahagian sebelah pemandu.

M4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Changkat Melintang untuk bedah siasat dan siasatan kes diteruskan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Innalillah hiwainna ilaihirojiun, Salam Takziah kepada Sdr Rokiah Abdullah Keluarga atas pemergian Adiknya Jamal pada pagi semalam kerana kem4langan, Jen4zah masih di hospital,AlFatihah(dibaca)-Haslieza Liza

Semoga isteri arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah suaminya apa yang berlaku hanya penyebab semoga rohnya tenang disana. Al fatihah.