Slamat tinggl syg abg prgi dulu, jga ank kita baik baik!

Kuala Langat : Perjalanan seorang petugas barisan hadapan untuk ketempat kerjanya di Amsteel Banting berakhir dengan tr4gedi apabila dia terlibat kem4langan dan men1nggal dun1a.

Suami atau ayah kepada seorang cahayamata ini dari Klang menunju ke Banting sampai dilokasi kejadian motosikal yang ditunggang mel4nggar pembahagi jalan lalu dia terjatuh dan dil4nggar sebuah proton wira yang gagal mengelak m4ngsa disebabkan laluan jalan agak gelap.

Mangsa yang berasal yang berasal dari Pasir Mas Kelantan ini meninggalkan seorang balu dan seorang anak perempuan berusia 4 tahun.

Jenazahnya diurus oleh pihak Mr Wan Cai Official yang ditugaskan untuk menghantar ke Kelantan ini yang dimuat naik oleh Pihak Mr Wan Cai Official melalui facebook rasmi mereka.

4 rakan sukarelawan yang membawa jenazah m4ngsa kem4langan Allahyarham Muhammad Arif Asraf Bin Ab Manaf telah tiba dirumah datuknya di Ketereh Kelantan.

Sepatutnya mengikut perancangan asal jen4zah hendak dibawa ke rumah ibu bapanya di Pasir Mas.

Tetapi selepas berbincang pihak waris meminta jen4zah dibawa ke rumah datuknya di lot 803 Kampung Durian Rendang Chekok Serendah Ketereh Kelantan.

Arwah berusia 31 tahun men1nggal dun1a selepas motosikal yang ditunggang terlibat dengan kem4langan jalanraya.

Kem4langan yang mengorbankan ny4wa arw4h itu berlaku di jalan Sg Rambai Banting.

Arwah meninggalkan seorang balu bersama seorang anak berusia 4 tahun.

Jenazah anak kedua dari 7 orang adik beradik ini akan dikebumikan pagi nanti dengan dibantu oleh pihak kariah.

Tugasan rakan sukarelawan berakhir sudah, Masa untuk pulang ke base, Hati hati dalam perjalanan pulang, Jika mengantuk bergilir gilir memandu, Semoga selamat sampai semula ke Klang, Aamin! – fb Mr Wan Cai Official

Sebelum itu Kosmo melaporkan seorang polis bantuan m4ut selepas motosikal ditunggangnya terb4bas sebelum dig1lis sebuah kereta di Kilometer 21, Jalan Klang-Banting-Port Dickson di sini hari ini.

M4ngsa, Muhammad Arif Asyraf Abdul Manaf, 31, yang bekerja di syarikat Amsteel men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat p4rah di kepala dan badan dalam kejadian kira-kira pukul 6.30 pagi itu.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Azizan Tukiman berkata, siasatan awal mendapati kejadian berlaku ketika m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Demak dalam perjalanan ke Banting dari Klang.

Menurutnya, sebaik tiba di lokasi kejadian m4ngsa telah hilang kawalan dan terb4bas lalu mel4nggar besi penghadang jalan.

Akibat pelanggaran tersebut m4ngsa telah terjatuh ke jalan raya sebelum sebuah kereta jenis Proton Wira dipandu lelaki berusia 59 tahun gagal mengelak sebelum mengg1lis m4ngsa.

M4ngsa yang disahkan men1nggal dunia di lokasi telah dihantar ke Hospital Banting untuk bed4h siasat, katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Tambah Azizan, pemandu kereta yang merupakan pekerja pendawaian elektrik tidak mengalami sebarang keceder4an.
Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Semoga isteri arwah Puan Azreen dengan anak perempuannya tabah dengan apa yang menimpa suami dan papa tersayang perginya disaat untuk mencari rezeki dan bertugas untuk negara semoga rohnya tenang disana. Al fatihah.