Slamat tinggaal syg, Piluu prgi mu Chong djemput ilaahi otw kerja!

Tumpat : Perjalanan seorang lelaki dan ayah kepada dua cahayamata ini untuk ketempat kerjanya di Kota Bharu berakhir dengan tr4gedi apabila Perodua Kancil yang dipandu bertembung Triton awal pagi semalam.

Kosmo melaporkan seorang lelaki m4ut selepas kereta yang dipandunya bertembung dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 10, Jalan Tumpat Pengkalan Kubor berhampiran Kampung Bendang Luas di sini hari ini.

Dalam kejadian pukul 7 pagi itu, mangsa Mohamad Shahrul Syazwan Mohd Kham Mohd. Nafi, 25 atau lebih mesra dengan pangilan Chong dikalangan rakan rakan yang bekerja sebagai pemandu di Jabatan Kerja Raya (JKR), Kota Bharu m4ut di lokasi kejadia selepas mengalami kecederaan p4rah di seluruh anggota b4dan.

Bagaimanapun, pemandu kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton berusia 65 tahun terselamat dan hanya mengalami keceder4an ringan di kepala.

Sebak luahan isterinya yang dikenali dengan nama Mia, dia mewawarkan mengenai apa yang menimpa arwah suaminya.

Assalamualaikum, sesiapa yang mengenali arwah suami saya, MUHAMMAD SHAHRUL SYAZWAN, Minta sedekahkan Al-fatihah beliau telah kembali ke rahmatullah pagi kemarin.

Terima kasih kepada semua hk mari mrin, Mintak maaf jgk hk mano sy tk angkat call, tkdei nk pege fon kemarin, Terima kasih yang mendoakan . Jika arwah suami sy ada hutang dgn sesiapa tolong hubungi saya (Mia) .

InsyaAllah sy akan selesaikan semua,Ya ALLAH ampunkanlah dosanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkanlah kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya. Masukkan dia ke dalam syurgaMu.. Aminn, Tahlil buat, arwah selama 3 hari di Kampung tendong. Al-fatihah(dibaca) buat arw4h suamiku – Mia

Ketua Polis Daerah Tumpat, Superintendan Ab. Rashid Mat Daud berkata, siasatan awal mendapati, m4ngsa memandu sebuah kereta jenis Perodua Kancil sedang dalam perjalanan dari arah Tumpat menghala ke Kota Bharu.

Katanya, Mitsubishi Triton itu pula sedang dalam perjalanan dari arah bertentangan.

Apabila tiba di lokasi kejadian, kereta m4ngsa dipercayai hilang kawalan sebelum bertembung dengan kenderaan pacuan empat roda itu.

Insiden itu menyebabkan m4ngsa tersepit di dalam kereta yang dipandunya, katanya ketika dihubungi.

Menurut Ab. Rashid, m4ngsa berjaya dikeluarkan dari kereta itu dengan bantuan anggota Balai Bomba dan Penyelamat Wakaf Bharu.

Tambahnya, polis masih menyiasat punca sebenar kem4langan tersebut.

Semoga Mia tabah dengan apa yang menimpa arwah suaminya yang maha esa lebih sayangkan Chong dia pergi dijemput ilahi disaat keluar untuk mencari rezeki buat keluarganya. Al fatihah.