Skecil pesaakit Leukemiaa mninggal, ” Brakhir sudah deritanyaa ” (5Gmbr)

Seberang Perai : Pes4kit levkemia tahap empat, Firash Arryan Muhammad Yusri,6, yang berpeluang memenuhi impian menaiki kereta peronda polis (MPV) pada Mac lalu men1nggal dunia pagi ini.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, kanak-kanak itu menghembus n4fas terakhir pada pukul 3 pagi di Pokok Sena, Kedah.

Saya dimaklumkan berita pemergian Firash Arryan sebentar tadi dan keluarga arwah turut memberitahu jen4zah akan dikebumikan di Pokok Sena yang merupakan kampung halaman ayahnya, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Kosmo! Online pada Mac lalu melaporkan, h4srat arw4h Firash Arryan yang ingin menaiki MPV direalisasikan sempena sambutan Peringatan Hari Polis Ke-214 di Ibu Pejabat Polis Daerah SPU di Kepala Batas di sini pada 25 Mac lalu.

Sebelum ini Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pihaknya dimaklumkan mengenai impian kanak-kanak itu yang berhajat untuk menaiki MPV Polis berikutan minatnya dengan tugas anggota keselamatan ini.

Anak sulung daripada dua beradik itu dikesan menghidap levkemia sejak dua tahun lalu.

Menurutnya, bagi memenuhi impian Muhammad Firash Arryan pihaknya mengambil kesempatan sempena Hari Polis untuk merealisasikan hasrat kanak-kanak itu dengan membawanya menaiki MPV mengelilingi kawasan sekitar kawasan Ibu Pejabat Polis Daerah SPU.

Pastinya kami rasa gembira kerana dapat memenuhi impian Muhammad Firash Arryan.

Jelas kelihatan raut wajahnya yang seronok apabila diberi peluang menaiki MPV Polis dan memberi kelegaan kepada kami yang dapat memberikan kebahagiaan kepada masyarakat walaupun dalam kesibukan tugas mencegah jenayah serta penularan wabak C0V1D19, katanya ketikanya. Al fatihah.