Sjelita djmput ilahii dsisi ayh trsayang, m0tor drmpuh avanza (5gmbr)

Balik Pulau : Seorang gadis m4ut selepas motosikal yang ditunggang bersama bapanya dirempvh sebuah kereta berdekatan persimpangan lampu isyarat di Jalan Teluk Kumbar di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9.40 pagi itu, m4ngsa, Nooraslinda Musa, 26, dilaporkan men1nggal dun1a ditempat kejadian dipercayai akibat mengalami keceder4an p4rah pada kep4la,manakala bapanya hanya cedera ringan, sayu hati melihat ayah arw4h yang dikenali dengan nama Pak Musa merenung j4sad anak keduanya terbvjur dijalan.

Difahamkan, Nooraslinda dan bapanya ketika itu dalam perjalanan menghala ke Bayan Lepas dari Teluk Kumbar sebelum motosikal jenis Honda EX5 yang ditunggangnya itu dil4nggar sebuah kereta jenis Toyota Avanza dari arah belakang.

Dalam pada itu permergian pilu Linda mengudang pilu sepupunya Juehana Zakarai, Miy, Ang P tingai kami Hari Jumaat miy, Hari semua org islam kalau boleh Nak Mati Hari Jumaat miy.

Ang insan terpilih miy, Ak sayang ang, Ak tau mulut Ak puaka, tapi Ak sayang ang miy,z

Semoga ang di tempatkan di kalangan kekasihNya miy, Al-Fatihah (dibaca)

Pada sesiapa yg da video ka gmbar ka masa kejadian Pagi tadi di saujana height sya Mohon Saya MERAYU sudah Laa forward dekat org.. aurat arwah Kita sama² jaga, kesian ayah mak dan keluarga kami.. sya MERAYU pada semua.

Pakat² Laa kawan² share status Saya Ni, Mohon padam ya, Kita jga aurat arw4h,Sama² Kita sedekahkan Al Fatihah kepada Arwah Nooraslinda Binti Musa semoga rohnya di cucuri rahmat Nya.

Pemandu kereta iaitu lelaki berusia 52 tahun itu dikatakan hanya mengalami keceder4an ringan, Pegawai Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Seri Balik Pulau, Zaiful Arif Mat Ariffin berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian berlaku pada pukul 9.55 pagi dan tiba ke situ kurang 15 minit kemudian.

Sebaik tiba di tempat kejadian mendapati, penunggang motosikal terbabit berada dalam keadaan tertiarap di atas jalan manakala pemandu kereta mengalami ceder4 ringan.

Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berada di situ telah mengesahkan kem4tian penunggang motosikal terbabit di lokasi kejadian, katanya.

Zaiful memberitahu, m4yat mangsa kemudiannya diserahkan kepada pasukan polis untuk siasatan lanjut sebelum dibawa ke Hospital Balik Pulau.

Semoga ayah arw4h tabah dan segera sembuh yang maha esa lebih sayangkan anak perempuannya pergi dijemput ilahi dihari jumaat yang mulia.Al fatihah.