Sgguh memilukn prgi mu Syda, ” Hasrat brjumpa kluarga tidk ksampaian ” (5Gmbr)

Jasin : Seorang jurur4wat hospital swasta m4ut selepas kenderaan yang dipandu dirempvh sebuah lori dalam n4has membabitkan tiga buah kenderaan di Kilometer 181.4 Lebuh Raya Utara Selatan (arah selatan), pagi tadi.

Dalam kejadian pukul 4 itu, mangsa Shahidah Talip, 23, atau lebih mesra dengan panggilan Syda men1nggal dunia di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah di kep4la.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik negeri, Superintendan Hasan Basri Yahya berkata, ketika kejadian m4ngsa yang memandu kereta jenis Proton Wira dalam perjalanan dari Melaka ke Johor Bahru.

Setiba di tempat kejadian, kereta dipandu mangsa dipercayai telah bergesel dengan sebuah lori dan terbabas dalam keadaan melintang di tengah jalan.

Dalam masa sama terdapat sebuah lagi lori dalam perjalanan dan gagal mengelak kereta m4ngsa lalu merempvh bahagian kanan kenderaan itu, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Katanya, akibat kemal4ngan itu, m4ngsa mengalami keceder4an p4rah di kepala serta badan.

M4ngsa yang merupakan seorang jururawat di KPJ Ampang Puteri, Selangor disahkan meninggal dunia di tempat kejadian dan mayat di keluarkan dengan bantuan pasukan bomba,katanya.

Dalam pada itu pihak KPJ Healthcare University College menzahirkan rasa pilu permergian bekas pelajar mereka ” Inna lillahi wa inna ilayhi rajiā€™un.

Kami seluruh warga KPJUC berdukacita di atas berita pemergian alumni kami,Shahidah binti Talib yang kemalangan di Jasin ketika dalam perjalanan pulang ke kampung untuk bercuti selepas tamat waktu kerja di KPJ Ampang Puteri.

Ya Allah Ya Tuhanku,ampunilah dia,rahmatilah dia,maafkanlah dia,muliakanlah kematiannya,lapangkanlah kuburnya,jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya,semoga arwah Shahidah binti Talib di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.Amin.

Semoga keluarga arw4h tabah hasratnya untuk berjumpa keluarga tersayang diJohor Bahru tidak kesampaian selepas mendapat pelepasan cuti sementara dari Majikannya KPJ Ampang Puteri. Al fatihah.