Setiap hari Siti tuggu suami dijeti, kini sah dia k0rban ke8!

Bachok :Setiap hari Siti tuggu suami dijeti, kini sah dia k0rban ke8! Bagi Siti Ayu Ishak,30, hampir setiap hari dia berada diJeti Kuala Kemasin semenjak tragedi boat karam yang menyebabkan suaminya dan 2 rakan hilang dilaut selepas boat yang dinaiki mereka karam.

Dia berada dijeti terbabit menunggu suami tersayang apabila operasi pencarian dilaut dilakukan oleh pihak berkuasa.

Munurut Siti lagi arwah suaminya Arman tidak suka turun ke laut namun entah mengapa kali ini dia beria-ia mahu mengikut birasnya, Azhar Mat Nisah, 48, yang juga tekong bot turun ke laut memancing dan mencandat sotong petang semalam.

setiap-hari-siti-tuggu-suami-dijeti-kini-sah-dia-k0rban-ke8

Katanya, suami baru empat kali keluar memancing dan kali ini dia kelihatan seronok mahu mengikut Azhar membawa pemancing dari Pasir Mas untuk memancing dan mencandat sotong.

Daripada cerita mangsa yang selamat, mereka beritahu dalam keadaan kelam kabut, Azhar cuba menyelamatkan semua penumpang termasuk suami, anak Azhar juga kata dia sempat capai tangan suami saya namun terlepas kerana ribut kuat, tetapi Azhar pantas mencampakkan pelampung kepada suami yang terjatuh dalam laut.

Petang ini m4yat mangsa terakhir bot terbalik disahkan sebagai Arman Ismail, 43, ditemui jam 2.20 petang tadi pada jarak 40 batu nautika dari Jeti Perikanan Kemasin, di sini.

setiap-hari-siti-tuggu-suami-dijeti-kini-sah-dia-k0rban-ke8

Penemuan terbaharu itu melengkapkan pencarian mangsa bot terbalik yang hilang apabila mayat mereka dijumpai genap seminggu kejadian malang itu berlaku.

Identiti Arman disahkan kakak sulungnya, Aida Ismail, 50, berdasarkan pakaian mangsa selain penemuan kad pengenalan tertera nama mangsa mengukuhkan lagi pengesahan identiti mayat berkenaan.

Arman, yang juga biras kepada tekong bot, Hazahar Mat Sanisah, 48, menjadikan k0rban bot terbalik di Perairan Kemasin, Isnin lalu, seramai lapan orang, manakala 12 lagi selamat.

setiap-hari-siti-tuggu-suami-dijeti-kini-sah-dia-k0rban-ke8

Menerusi penemuan itu, operasi mencari dan menyelamat (SAR) membabitkan 81 anggota daripada pelbagai agensi ditamatkan hari ini.

Dalam kejadian jam 8.30 malam Isnin lalu, bot yang dinaiki 20 individu termasuk pemancing dan awak-awak terbalik akibat ombak besar dan ribut.

Semoga Siti dan seluruh keluarga tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan pada arwah suaminya semoga rohnya bersama 7 lagi rakan bersama insan insan yang diredahi yang maha esa.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo