Sempat lafaz kalimah syahadah, P0sting trakhir difb pohon maaf dn ucap birthdy ibu!

Gombak : Satu kem4langan m4ut berlaku di Jalan Sri Batu Caves berhampiran persimpangan Pos Laju Batu Caves memabitkan sebuah motosikal dan sebuah kenderaan yang dipercayai lori.

M4ngsa dikenali sebagai Fitru Azhani Nubli Muhammad yang merupakan seorang Peguam Syariah dikatakan menaiki skuter lalu dirempuh sebuah lori yang berwarna putih yang terus berlalu dari tempat kejadian setelah melanggar m4ngsa.

Mengikut saksi yang sempat melihat kejadian lori tersebut keluar simpang dengan laju terus mel4nggar motosikal dan m4ngsa, dia mengharap lori terbabit membuat report diBalai Polis terdekat yang dia telah melanggar m4ngsa.

Mangsa disahkan men1nggal ditempat kejadian sebaik pihak berkuasa sampai dilokasi kejadian, apa yang berlaku sungguh memilukan memandangkan arw4h seorang insan yang dikenali dan mempunyai ramai kawan.

Apa yang berlaku mengundang pilu kawan kawan arw4h yang mana mereka sifatkan arw4h seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi ramai.

Tiada lagi lawak di padang bola mahupun padang golf, tiada lagi ‘offside’ dalam whatsapp group, tidak akan terlihat lagi muka selamba sahabat ini setiap kali dibahan kawan2 sekepala.

Perginya dengan kalimah syahadah yg mulia meninggalkan isteri dan enam anak 😭 Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang2 beriman dan beramal soleh.. selamat jalan sahabatku Fitru Azhani, kami semua juga akan menyusul nanti – Nik Ahmad

Jumpa lagi, Adinda Fitru Azhani🥰, Mak selalu kata, orang yang baik, Allah lagi sayang, Bila dapat berita petang semalam, macam tak percaya.

Lama tak bertemu sejak PKPB, hanya FB, telefon dan whatsapps sebagai penghubung, Seorang yang sangat lucu dan baik hati, tak pernah kata tidak jika minta pertolongan.

Banyak berkongsi cerita dan tak mungkin luput dari ingatan segala kenangan. Berehatlah di sana Adindaku, tugasmu di sini telah selesai. Jika kita ditakdirkan bertemu lagi di sana, moga kita dihitung dengan segala amal baik dan melunaskan amanah kita didunia. Kami sayang ko, Ru❤️. – Fahmi Abd Moin

Daripada Allah kita datang, Dan kepada Allah jualah kita kembali.. Al Fatihah dibaca buat saudaraku allahyarham Fitru Azhani yang telah kembali ke rahmatullah petang tadi.

Semoga roh allahyarham dirahmati dan ditempatkan Di kalangan mereka yang beriman Dan beramal soleh,Sesungguhnya aku bersaksi bahawa allahyarham adalah sorang yang baik budi pekertinya, Semoga Jannah menantimu sahabat -Nawfal Naim Osman

Semoga keluarga arw4h tabah dia meninggalkan seorang isteri dan anak anak semoga rohnya tenang disana yang maha esa lebih sayangkan dirinya.

Jenazah dihantar ke Hospital Selayang untuk tindakan lanjut sebelum dibawa pulang untuk disemadikan. Al fatihah.