Semerbak bau rumah,Petanda syg akan pulang selamanya!

Kota Kinabalu : Semerbak bau rumah, Petanda syg akan pulang selamanya! Jenazah anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Laskar Kanan PAP Maslim Abdul Rahim yang m4ut dalam nahas di Jalan Ranau-Kota Kinabalu, kelmarin, diterbangkan ke kampung halamannya di Semporna, pagi ini.

Jenazah Allahyarham dibawa menaiki helikopter EC 725 milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Terminal Dua, Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu, jam 8.05 pagi tadi, dengan diiringi Laskar Kanan 1 PAP Mohamad Hafiz Md Nor dan dijangka tiba di Semporna pada jam 9.35 pagi.

Proses bed4h siasat selesai dijalankan di Jabatan Forensik, Hospital Queen Elizabeth (HQE), pada jam 2 petang semalam.

semerbak-bau-rumahpetanda-syg-akan-pulang-selamanya

Allahyarham Maslim, 35, yang juga anggota Markas Wilayah Laut (Mawilla) 2 Pangkalan TLDM Sandakan, ialah antara tiga mangsa terk0rban dalam kemalangan jam 12.55 tengah hari itu.

Dalam pada itu isteri arwah memberitahu Allahyarham Laskar Kanan Maslim Abdul Rahim, 35, merancang untuk berpencen awal di kampung halamannya di Kampung Sakong Kecil, Tanjung Kapoor, di sini.

Isterinya, Nur Faezah Mohd Pagal, 35, berkata, sebagai persediaan awal arwah suaminya ada membina sebuah rumah namun masih dalam pembinaan sejak 2018.

Arwah mengimpikan berpencen di kampung halaman di sini untuk kami sekeluarga berkumpul, katanya ketika ditemui di kediaman keluarganya di Kampung Bugaya, Jalan Rancangan, Semporna.

Allahyarham Maslim bersama dua lagi anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) iaitu LK I TNL Mohamad Firdaus dan LK I TMK Muhammad Arif Idris m4ut, selepas kenderaan dinaiki terbabit kemalangan di Jalan Ranau-Kota Kinabalu 12.55 tengah hari semalam.

Seorang lagi rakan setugas iaitu LK II TLR Vincent M Orel cedera parah dan kini dirawat di Hospital Ranau.

Faezah berkata, sebelum kejadian, dia ada menghubungi suaminya kira-kira jam 11 pagi yang ketika itu sedang dalam perjalanan ke Kota Kinabalu.

semerbak-bau-rumahpetanda-syg-akan-pulang-selamanya

Bagaimanapun selepas selesai solat zuhur, saya terhidu bau wangi semerbak di seluruh bahagian dalam rumah, sesuatu yang tidak pernah saya alami sebelum ini.

Tidak lama selepas itu lebih kurang sejam kemudian, saya dikejutkan dengan kehadiran anggota TLDM yang memaklumkan arwah suami terbabit dalam kemalangan dan men1nggal dunia di tempat kejadian, katanya.

Faezah berkata seminggu sebelum kejadian, arwah suaminya lebih banyak bercakap mengenai kehidupan hari akhirat selain banyak memberi nasihat mengenai ajaran agama termasuk mengutamakan pendidikan anak mereka Nur Qurratul Ain yang berumur 5 tahun.semerbak-bau-rumahpetanda-syg-akan-pulang-selamanya

Sepanjang 10 tahun berkongsi hidup bersama arwah, dia sangat bertanggungjawab selain mempunyai sifat sabar dan penyayang serta sanggup memenuhi apa jua permintaan saya,” katanya.

Ibu Allahyarham, Intan Masawah Lamjanum, 62, berkata arwah yang juga anak keempat daripada sepuluh adik beradik itu adalah seorang anak yang menurut kata dan menghormati orang tua.

Dia adalah harapan kami sekeluarga dan pemergiannya kehilangan besar kepada kami, namun semua yang berlaku adalah takdir dan ketentuan yang Maha Esa, katanya.

Insiden itu turut meragut ny4wa dua lagi anggota TLDM, iaitu Laskar Kelas I TNL Mohamad Firdaus Mat Izan dari Kluang, Johor, dan Laskar Kelas I TMK Muhammad Arif Idris dari Melaka, manakala Laskar Kelas II TLR Vincent M Orel pula cedera.

Jenazah Mohamad Firdaus dan Muhammad Arif dijangka diterbangkan masing-masing ke Johor serta Melaka, hari ini.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo
Wasap : Abee Sey
www.wasap.my/+601151688713