Selmat jlan syang, setakat ini abg temani dirimu ddunia(6gmbr)

Butterworth : Seorang anggota Polis yang bertugas diIPD Kuala Muda kedah men1nggal dunia akibat K4nser hati yang dideritanya.

Koperal Safryna/Sabrina Che So Ibu kepada 4 cahayamata ini disahkan meninggal dunia pada Pukul 11.20 pagi di Hospital Kepala Batas.

Dia yang menderita k4nser hati dan alami kemerosotan kesihatan dirinya sejak akhir akhir ini selalu dirawat di Hospital.

Di khabar baru tiba pagi tadi di rumah dari Hospital Sungai Petani kemudian hantar semula ke Hospital Kepala Batas kerana keadaan tidak stabil (tak sedarkan diri).

Jenazah masih lagi di Hospital Kepala Batas, jen4zah di kebumikan pada pukul 11 pagi di Masjid Bagan Belat Butterworth.

Sebak melihat suami arwah Sarjan Abd Halil Hamid menguruskan perjalanan terakhir arw4h isterinya Puan Ryna.

Bermula dari Hospital Kuala Batas hingga ke Bagan Belat Butterwort Sjn Halil setiasa menemani jen4zah isteri tersayang.

Berakhir sudah der1ta sakitnya dia telah pergi dijemput ilahi buat selama lamanya tinggalkan dirinya dan anak anak yang sedang membesar.

Permergian arwh Puan Ryna amat mengejutkan rata rata insan insan yang megenali arw4h amat bersedih dengan permergiannya, Al fatihah Salam takziah.

إنَّا ِللهِ وإنَّا إلَيْهِ رَاجِعُوْن Innalillahi wa inna ilaihi raji’un. اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ “”Allahumma firlaha warhamha wa`afihi wa`fu`anha” Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia,muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah Abang Wan Omar di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Selamat jalan ke tempat abadi sahabatku Ryna Chek Sap selesai la penderit4an mu di dunia ni, semoga kau tenang di sana😭😭😭😭😭😭 aminnnn, AlFatihah -Reni Elfia Sabidi

Untuk makluman semua yang mengenali Koperal Safrina Cawangan Khas Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda, beliau telah meninggal dunia jam 11malam tadi di Hospital Kepala Batas, Pulau Pinang.

Jen4zah telah dibawa pulang ke Kampung Bagan Belat, Telok Air Tawar dan akan dikebumikan jam 11pagi nanti, Takziah buat seluruh keluarga Safrina – Rohayu Johari

Segala urusan berjalana lancar dari Hospital hinggalah kelahad, Srjan Abdl Halil setiasa disisi jen4zah sehinggalah selesai segalanya, semoga dia tabah yang maha esa lebih sayangkan arwh isterinya. Al fatihah.Credit Reni Elfia Sabidi