Selamat tinggal syg, jurutol mauut otw kerja diPLUS!

Petaling Jaya : Selamat tinggal syg, jurutol mauut otw kerja diPLUS! Berguguran air mata seorang suami bila menghampiri jas4d isteri yang terbujur dijalan akibat kem4langan.

Tiada apa yang saya dapat lakukan kecuali memangku j4sadnya yang sudah tidak bernyawa selain berdoa semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan dijauhkan daripada azab (neraka).

Sedih kerana kehilangannya dalam sekelip mata tetapi saya lihat mukanya cukup berseri seperti sedang tersenyum, kata Mohd Nazir Zainuddin, suami mangsa kemalangan jalan raya, Wan Mazlinda Wan Mohamad.

selamat-tinggal-syg-jurutol-mauut-otw-kerja-diplus

Arwah Wan Mazlinda, 31, dilaporkan meninggal dunia di lokasi kejadian kira-kira 6 pagi, hari ini, ketika dalam perjalanan ke tempat kerja selepas motosikal Yamaha Lagenda ditungganginya terbabas ketika melalui selekoh di lorong kiri Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE) arah Subang-Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Berdasarkan maklumat awal daripada Penolong Pegawai Perubatan Hospital Sungai Buloh, mangsa yang juga ibu tiga anak berusia tiga hingga 12 tahun dipercayai m4ut di tempat kejadian akibat pendarahan pada kepala dan kini berada di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Petaling Jaya untuk menjalani ujian saringan Covid-19 sebelum dibed4h siasat.

Bercerita lanjut, Mohd Nazir, 38, berkata, dia menerima panggilan daripada rakan sekerja arwah isterinya yang bertugas sebagai kakitangan PLUS di cawangan Plaza Tol Damansara kira-kira 6 pagi dan ketika itu dia berada di dalam lori penghantaran roti di Petaling Jaya.

selamat-tinggal-syg-jurutol-mauut-otw-kerja-diplus

Kebiasaannya, saya dan arwah isteri bergerak ke tempat kerja serentak dengan menunggang motosikal masing-masing sebelum berpisah di simpang Seksyen 32, Shah Alam,

Cuma hari ini, arwah bergerak ke tempat kerja lebih awal dengan membawa bersama bekal makanan, nasi bersama udang masak sambal yang dimasaknya malam tadi.

Namun, arwah tidak sempat menjamah makanan itu walaupun dia memberitahu teringin untuk makan sejak semalam. Malah, setibanya di tempat kejadian, saya lihat isi bekas makanan itu sudah bertaburan di jalan raya, katanya ketika dihubungi Harian Metro.

selamat-tinggal-syg-jurutol-mauut-otw-kerja-diplus

Bercerita lanjut, Mohd Nazir berkata, hubungannya dengan arwah amat akrab seperti sahabat sejak mereka mendirikan rumah tangga 14 tahun lalu.

Disebabkan itu, dia rasa cukup terkesan dengan pemergian isterinya malah tidak menyangka arwah akan pergi biarpun ada menunjukkan perubahan sejak beberapa hari lalu.

Sejak kebelakangan ini, arwah kerap masak makanan untuk bekalan saya ke tempat kerja.

Arwah juga ada memberi ucapan dan hadiah untuk saya sempena hari bapa, Ahad lalu, katanya.

Mohd Nazir berkata, dia masih tidak sempat menjamah lauk dimasak isterinya malam tadi kerana masih bersedih dengan kehilangan arwah.

Walaupun masih sedih dengan kehilangannya, saya akan tetap menjamah makanan itu bersama anak kerana ia hidangan air tangannya yang terakhir sebelum meninggalkan kami.

Saya sudah beritahu anak mengenai apa yang berlaku walaupun mereka masih kecil dan belum cukup mengerti apa itu kematian,” katanya yang menetap di Seksyen 18, Shah Alam.

Menurutnya, jenazah isterinya dijangka diserahkan pihak hospital esok dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Felda Soeharto, Kuala Kubu Baru, Selangor.

Semoga suami ini tabah tiada lagi isteri dan mama kepada 3 cahayamata ini pergi dijemput ilahi diperjalanan bertugas, motosikal yang ditunggang terlibat kemalangan. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo
Wasap : Abee Sey
www.wasap.my/+601151688713