Selamat jalan bro Suq, mninggal trsepit liif ketika brkerja (4gmbr)

Kota Samarahan : Apa yang berlaku sungguh memilukan disaat sedang berkerja mencari rezeki dia ditimpa kemalangan ditempat kerjanya.

BH melaporkan seorang pekerja penyelenggaraan m4ut tersep1t lif dalam kejadian di pangsapuri bangunan Summer Mall, di sini, hari ini.

M4ngsa, Sukardi Kasim, 39, atau lebih mesra dengan panggilan Suq disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan yang turut berada di lokasi ketika operasi menyelamatkannya pagi tadi.

As’salamualaikum n selamat tenga hari semua warga mukabuku(FB) sekalian… Mungkin ada yang dah tahu or x tahu tentang apa yg terjadi Di summer mall pagi tdi.

So kemek sebagai security yg bertugas di tmpt kejadian yang tadi ingin memaklumkan bahawa apa yg telah disebar oleh sahabat FB kita yang m4ngsa nya kepala pvtus… Sebenarnya tidak benar tak ada sampai pvtus kepala or mana2 anggota lain….. M4ngsa just tersep1t time kerja2 menyelengara lift.

So bila Di sebut tntng tersepit… D4rah manusia akan teehenti Dan jantong xdpt pam… Dari sia lahh akibat mangsa menqnggal dunia..so bkan lahh pvtus Mana2 anggota bdan…. Apa2 punn Salam takziah untukk Keluarga m4ngsa….. Kita betulkan apa yg s4lah…. Dan kita gunakan kuasa viral ke jln yg betul…so jika ternmpk post mdhhh pvtus kepala …. Ya semua x betoi…..harap maklum… Sekian terima kasih… AL – FATIHAH – Mohamad Amirol

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JPBM) Sarawak, berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu jam 9.56 pagi.

Beliau berkata, susulan itu sepasukan sembilan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Samarahan dikejarkan ke lokasi sejurus menerima panggilan.

Setibanya di lokasi, anggota bomba mendapati seorang lelaki yang bekerja sebagai penyelenggara tersepit di atas lif itu dan bomba dibantu pihak pengurusan bangunan berjaya mengeluarkan m4ngsa.

M4yat m4ngsa kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, katanya.

Semoga isteri arw4h dan anak anak tabah kehilangan insan tersayang bergelar suami dan ayah pada anak anak dia pergi dijemput ilahi disaat sedang berkerja. Al fatihah.