Sejadah utk solat ktika kerja dijadikn penutup jsadmu dijlan (5gmbr)

Kuala Lumpur : Seorang penghantar makanan (Food Panda) m4ut selepas motosikalnya merempuh belakang sebuah lori tunda kenderaan di Jalan Tuanku Abdul Halim selepas susur keluar dari Jalan Kuching hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.20 petang itu, m4ngsa dikenali Ahmad Zaidi Ahmad Zamri, 24, yang p4rah di kepala men1nggal dunia di lokasi.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arwah Zaidi yang merupakan pelajar UIA dia kini kerja sambilan sebagai penghantar makanan.

Innalillahiwainnailayhirojiun, Pelajar UIA meninggal dunia, Assalamualaikum,We just received a very sad news that our student.

AHMAD ZAIDI BIN AHMAD ZAMRI (1719967) 4th-year Mechanical Automotive Engineering passed away due to motorcycle accident this afternoon, 25/1/2021.

His body was brought to Hospital Kuala Lumpur. His family (from Shah Alam) is on their way to Hospital Kuala Lumpur.

innalillahi wainna ilaihi rajiun, -iium online, Sambil belajar buat keje part time, sedih pulak rasa 😭😭. – Kamarulzaman Mahmad Khairai.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (KJSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahaya berkata, hasil siasatan mendapati kejadian itu dipercayai berlaku apabila lori tunda yang bergerak di lorong kiri telah memperlahankan kenderaan untuk mengambil sebuah kereta yang rosak di lorong tersebut.

Secara tiba-tiba datang sebuah motosikal yang ditunggang mangsa dari arah yang sama dipercayai gagal mengelak lalu merempvh bahagian belakang lori berkenaan.

Akibat rempuh4n itu, m4ngsa dan motosikalnya tercampak ke jalan raya dan m4ngsa meninggal dunia di tempat kejadian,ujarnya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Berita duka itu juga turut dikongsi abang arw4h yang merupakan seorang Pegawai Pengangkutan Jalan (JPJ).

Asalamualaikum dgn sedih dan hiba adik saya ahmad zaidi bin ahmad zamri telah men1nggal dunia sebentar tadi 1330 xciddet di jalan duta mgkin dikebumi d shah alam.

Jika arw4h ada hutang dgn sesiapa boleh tuntut dgn saya terima kasih, Alfatihah – Zamir.

Jelasnya, m4yat m4ngsa telah dibawa ke Forensik Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bed4h si4sat, Katanya, kes disiasat mengikut seksyen 41(1) APJ 1987. Al fatihah.