Sedikit terleka, ” ank trsayang mninggal dpan mataa ” (4Gmbr)

Dungun : Anak berumur 3 tahun m4ut dil4nggar kereta apabila terlepas tangan ayah semasa otw masuk kedalam kedai makan.

Akibat terlepas tangan anak untuk tulis di buku pendaftaran masuk kedai, Assalami Ahmad kehilangan anak bongsunya.

Adik Mu’Tahal Assalami Ahmad, 3, telah maut dirempvh sebuah kereta Perodua Kancil apabila m4ngsa telah berlari ke atas jalanraya ketika ayahnya mendaftar masuk ke kedai.

M4ngsa mengalami ceder4 p4rah di kepala dan badan, dan telah disahkan men1nggal di tempat kejadian.

Kem4langan berlaku di Jalan Kampung Wa, berhampiran Jerangau, semalam, M4ngsa dan keluarganya merupakan penduduk Felda Jerangau, Dungun.

Di depan mata saya, Mu’Tahal terc4mpak apabila dirempuh kereta itu, kata ayah m4ngsa, Assalami Ahmad ketika ditemui selepas kejadian.

Assalami, 61, berkata sebelum kejadian, dia bersama isteri dan enam lagi anaknya ke sebuah restoran untuk makan malam.

Ketika tiba di restoran, saya memegang tangan dia dan ketika sedang menulis nama dan memeriksa suhu badan, tiba-tiba tangan anak terlucut dari pegangan.

Dia berlari ke tengah jalan dan saya cuba mengejarnya namun gagal, Dia dil4nggar kereta sebelum dia tercampak kira-kira 20 meter, kata ayah kepada m4ngsa itu.

Katanya lagi, kejadian amat menyedihkan keluarganya, Namun, dia perlu mengawal kesedihan dengan sedaya upaya dan perlu reda dengan apa yang berlaku.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi berkata, ketika kejadian, pemandu kereta berusia 25 tahun itu gagal mengelak sebelum merempvh m4ngsa.

M4yat dibawa ke Hospital Dungun untuk siasatan lanjut sebelum diserahkan kepada keluarganya.Al fatihah.