Sebakk, Riderr grab mngelupur dijalaan 125Z dirmpuh lorii (5gmbr)

Puchong : Seorang penghantar makanan m4ut bila mana motosikalnya jenis yamaha 125Z dirempuh sebuah lori dalam kejadian di Persimpangan Puchong Jaya berdekatan IOI Mall semalam.

Dalam kejadian tersebut sebuah lori yang dipandu hilang kawalan lalu bergesal dengan motosikal m4ngsa yang menyebabkan dia terjatuh dan sebahagian anggota b4danya dig1lis tayar belakang lori terbabit.

Insiden tersebut berjaya dirakam oleh pengguna jalan raya melalui rakaman kamera kereta (Dash Cam) yang mengudang pilu ramai pihak, gara gara kecuaian lori terbabit orang lain yang sedang berkerja sebagai penghantar makanan menjadi m4ngsa.

M4ngsa yang dikenali dengan nama Saiful Hafiz Saedon disahkan men1nggal dunia ketika perjalanan ke Hospital untuk menerima rawatan.

Apa yang berlaku mendapat perhatian warganet, Takziah buat keluarga Saiful Hafiz Saedon yang telah terlibat dalam kem4langan petang tadi dipersimpangan Puchong Jaya (berdekatan IOI Mall).

Moga Allah ampuni segala dosa Saiful Hafiz Saedon, lapangkan kvbur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, insyaAllah. – Jalan Terus (Pemuda Puchong).

Apa yang berlaku sungguh memilukan disaat sedang berkerja mencari rezeki dia menjadi m4ngsa kecuaian kenderaan besar seperti l0ri yang memandu cuai yang menyebabkan kem4langan.

Rata rata warganet memohon hukum4n setimpal kepada pemandu yang cuai mengakibat kematian insan yang tak bersalah.

Jen4zah arwah dihantar ke Hospital Serdang untuk tindakan lanjut, mengikut sepupu arwah Bakri Haizat jen4zah sepupunya dijangka dibawa pulang kekampung halamannya diPerak selepas segala urusan di Hospital Serdang.

Kes ini kini disiasat oleh pihak berwajib untuk mengetahui punca sebenar kejadian kemalangan, semoga keluarga arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan Saiful Hafiz atau lebih mesra dengan panggilan Acai dikalangan rakan rakan. Al fatihah.