Sebakk, Anggota bomba angkat jenzah bos sendiri mgsa lggar laari!

Kuala Lumpur : Perjalanan seorang Pegawai Bomba Daerah Petaling berakhir dijalan apabila motosikal yang ditunggangnya terlibat dengan kemalangan petang semalam.

Seb4k dan s4yu melihat j4sad dijalan adalah seorang pegawai Bomba yang selalu muncul ditempat kem4langan dan musibah memantau anak anak buahnya bertugas.

Semalam dia pergi buat selamanya ditimpa musibah semasa dalam perjalanan pulang bertugas, punca diklasifikasi sebagai langgar lari.

Harian Metro melaporkan Pihak Polis kini giat mengesan beberapa nombor pendaftaran lori yang diberi saksi selepas didakwa terbabit dalam kejadian l4nggar lari meng0rbankan seorang pegawai bomba di Jalan Puchong-Dengkil, Puchong, Selangor petang semalam, didapati tidak tepat.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor Superintendan Azman Shari’at berkata, nombor pendaftaran berkenaan diberikan seorang saksi kepada pegawai penyiasat di tempat kejadian.

Kami sudah periksa beberapa kenderaan yang nombor pendaftarannya hampir sama dengan yang diberi saksi berkenaan tapi belum berjaya.

Polis masih berusaha mengesan suspek kejadian itu, katanya kepada Bernama.

Selain itu, beliau juga berkata, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) tidak membantu mengesan suspek terbabit kerana ia hanya terdapat di sebuah plaza tol berdekatan, namun belum dapat dipastikan lori berkenaan melalui plaza tol itu atau tidak.

Setakat ini, juga tiada pemandu lori yang tampil di mana-mana balai polis bagi membuat laporan mengenai kejadian berkenaan.

Bed4h siasat m4ngsa di Hospital Serdang sudah selesai dan kematiannya disahkan disebabkan keceder4an akibat kem4langan, katanya.

Semalam, Bernama melaporkan dalam kejadian pada 1.45 tengah hari itu, Anuar Harun, 42, yang juga Penguasa Kanan Bomba, Ketua Zon Daerah Petaling m4ut di tempat kejadian selepas skuter ditunggangnya bergesel dengan lori terbabit yang melarikan diri ke arah Sunway selepas kejadian.

Jen4zah selamat diuruskan diHospital Serdang dan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kedah untuk disemad1kan disana. Al fatihah.