Sebak mengenangkan mu Ami, kecuaiaan org lain rgut nywa mu!

Maran : Permergian mengejut Zazmi atau lebih mesra dengan panggilan Ami dikalangan keluarga dan rakan rakan mengundang kesedihan buat mereka.

Ami yang berkerja sebagai mekanik m4ut apabila motosikal ditunggang terbabas selepas dirempvh tayar treler yang tercabut di Kilometer 48, Jalan Temerloh-ke bandar Jengka, di sini, hari ini.

Dalam kejadian pada 1.50 petang itu, m4ngsa, Mohamad Zazmi Mohd Zahari, 22, m4ut di lokasi kejadian.

Kemalangan turut menyebabkan bahagian depan motosikal Yamaha LC 135 ditunggang m4ngsa remuk teruk.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, ketika kejadian treler yang membawa muatan kayu balak dalam perjalanan dari Lepar, Jerantut ke Kuala Lumpur.

Sebaik tiba di tempat kejadian tiba-tiba tayar belakang sebelah kanan treler berkenaan tercabut dan bergolek ke kanan jalan lalu bertembung motosikal ditunggang m4ngsa dari arah bertentangan.

Akibatnya, motosikal ditunggang m4ngsa terjatuh ke tebing sebelah kanan jalan, katanya di sini, hari ini.

Kamarulzaman berkata, kejadian menyebabkan m4ngsa yang berasal dari Felda Mawar, Jengka 10, di sini maut di tempat kejadian, manakala pemandu treler tidak mengalami keceder4an.

Katanya, m4yat dihantar ke Unit Forensik Hospital Jengka untuk bedah siasat.

Semoga keluarga Ami tabah dia anak yang baik dijemput ilahi akibat kecuaian orang lain semoga rohnya tenang disana. Al fatihah.