Saya redha, ” Hanya 3thn 11bln Allah pinjamkanya ” (5Gmbr)

Alor Setar : Ini punca kem4tian kanak kanak tiga tahun yang men1nggal dun1a dalam kereta, kelmarin disahkan mengalami str0k h0ba akibat cuaca panas melampau dan kenderaan tiada pengudaraan.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, punca kem4tian itu diperoleh hasil bed4h si4sat yang dilakukan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, semalam.

Katanya, pakar menemukan ciri str0k haba pada m4ngsa, namun pihak hospital mengambil beberapa sampel untuk dianalisis lebih lanjut di makmal.

Ketika ditemui pada jam 12.15 tengahari kelmarin, m4ngsa masih hidup tetapi dalam keadaan ny4wa-ny4wa ikan dan lem4h, sebelum disahkan men1nggal dun1a ketika dalam perjalanan ke hospital.

Siasatan masih diteruskan setakat ini dan polis turut mengambil keterangan daripada semua guru di tadika itu,katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah di sini, hari ini.

Adzli berkata, tempoh reman terhadap pengetua wanita berusia 49 tahun itu akan berakhir esok dan sekiranya bukti sias4tan masih belum lengkap, pihaknya akan memohon lanjutan reman.

Hasil siasatan setakat ini mendapati kejadian mempunyai unsur kecu4ian dan tidak membabitkan unsur lain, katanya memberitahu kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) Akta Kanak-Kanak 2001.

Dalam kejadian Selasa lalu, Muhammad Harraz Aryan Mohd Hafizi, 3, ditemui terbaring tidak sedarkan diri di tempat duduk belakang kereta Proton Waja milik pengetua berkenaan pada 12.15 tengah hari.

Kanak-kanak itu dipercayai ditinggalkn lebih empat jam selepas pengetua itu menjemputnya dari rumah di Taman Ria, Sungai Petani pada 7.45 pagi.

Semoga Puan Norazira Abd Halim dan suami tabah dengan apa yang ebrlaku yang maha esa lebih sayangkan anak syurga mereka dia kini bermain ditaman syurga.Al fatihah.