Rindu pada insan tersayang, ” Hasrat balik semenajung tak kesampaian” (4Gmbr)

Kuching : Pada 19 March lalu arw4h memuat naik gambar jam tangan berwall paper insan yang dia sayang, sempat berbalas komen dengan rakannya difb yang dia ingin pulang ke semenanjung namun disebabkan pandemik hasrat tersebut tertangguh.

BH melaporkan seorang anggota tentera m4ut selepas motosikal ditunggang merempvh belakang motosikal rakannya di Jalan Keruing, di sini, ketika balik berkonvoi dari Pasir Pandak malam tadi.

Dalam kejadian jam 9.40 malam itu, mangsa Muhamad Amirul Firdaus Che Bashah, 24, dari Kem Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kota Samarahan m4ut di tempat kejadian akibat keceder4an par4h di kep4la.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak, Superintendan Alexson Naga Chabu, berkata ketika kejadian anggota terbabit bersama beberapa rakan lain bergerak secara konvoi.

Setibanya di selekoh di Jalan Keruing, m4ngsa yang menunggang motosikal Yamaha RXZ melanggar belakang motosikal rakannya yang menunggang motosikal Yamaha Y15 bergerak dari arah sama lalu terb4bas.

Mereka dalam perjalanan pulang dari Pasir Pandak menuju ke Kem TUDM Kota Samarahan, katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya, m4ngsa disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala oleh paramedik Hospital Umum Sarawak (HUS) manakala seorang lagi mangsa yang cedera dirawat di HUS dalam keadaan stabil.

M4yat m4ngsa dihantar ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital HUS untuk tindakan selanjutnya.

Kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Moga seluruh keluarganya serta insan yang dia rindui kuat hasratnya untuk pulang ke semenajung kampung halamannya semasa hidup tidak kesampaian, kini dia akan pulang sebagai jen4zah.Al fatihah.