Rindu bby aira , ” Adk budak baik x banyak krenah sebakk luahaan kakak ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Permergian mengejut adik tersayang mengundang kesedihan yang amat sangat seorang kakak bila adiknya Nur Aira Batrisya men1nggal dunia dalam keadaan meny4yat hati.

Sebak luahan Aryy Ariffin dilaman fbnya bila dia dan keluarga sekelip mata kehilangan adik tersayang dalam kejadian petang semalam.

BH melaporkan seorang b4yi perempuan berusia 11 bulan Nur Aira Batrisya meninggal dunia selepas terj4tuh dari tingkat tiga kediaman keluarganya di Blok D, PPR Sri Aman, Jalan Aman Putra di sini, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai, berkata polis menerima laporan ins1den itu pada jam 6 petang dan sepasukan anggota polis dari Balai Polis Jinjang kemudian menjalankan sias4tan di tempat kejadian.

Si4satan mendapati m4ngsa dikatakan sedang bermain bersama abang, kakak dan sepupunya di atas katil bahagian atas bersebelahan dengan tingkap yang berada dalam bilik pertama rumah sebelum terj4tuh dari tingkap kira-kira jam 3 petang.

Katil berkenaan dirapatkan ke bahagian tingkap untuk mengemas bilik terbabit, Siasatan mendapati tingkap di dalam bilik itu tidak mempunyai jeriji dan katil diletakkan berdekatan tanpa sebarang halangan,katanya dalam kenyataan, hari ini.

Eng Lai berkata, siasatan lanjut mendapati tiada sebarang unsur jen4yah dalam insiden itu.

Ibu bayi membawa m4ngsa ke Hospital Selayang (HS) untuk mendapatkan rawatan dan apabila tiba di Unit Kecemasan Hospital Selayang, m4ngsa disahkan men1nggal dun1a oleh Pegawai Perubatan.

M4yat kemudian dirujuk ke Unit Forensik HS untuk dibed4h si4sat bagi mengenal pasti punca kem4tian, katanya.

Katanya lagi, hasil laporan bedah siasat mendapati kematian berpunca daripada kecederaan parah di bahagian kepala akibat jatuh dari tempat tinggi, Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut (SDR).

Polis menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan kes ini untuk menghubungi Bilik Gerakan IPD Sentul di talian 03-4048 2206, Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999 atau mana-mana Balai Polis yang berdekatan.

Semoga Aryy dan keluarganya tabah yang maha esa lebih sayang bby Aira, berehatlah anak syurga. Al fatihah. Credit foto Arry Ariffin.