Rehatlh HER0 kami , Afiq B0MBA mninggal dunia 2 minggu d1ICU (6gmbr)

Kuala Kubu Bharu : Seorang anggota Bomba Kuala Kubu Bharu disahkan meninggal dunia semalam selepas hampir dua minggu dirawat diHospital Selayang akibat demam panas.

Mohd Hasrul Afiq Othman menghidap demam panas (mungkin disebabkan kencing tikus ) selepas melakukan misi menyelamat mangsa banjir awal januari lalu.

Berita mengenai apa yang menimpa Mohd Hasrul Afiq dimuat naik oleh rakan baiknya Mus Fari dilaman facebooknya pada 15 januari lalu.

Kepada sesiapa yangg mengenali Afiq sama2 kita doakn semoga beliau diberi kekuatan dan cepat sembuh, beliau sekarang berada di hospital selayang.

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA YAS DATO’/TUAN.
PEMAKLUMAN PEGAWAI BOMBA MASUK HOSPITAL.

DIMAKLUMKAN BAHAWA ANGGOTA BBP KKB PBB MOHD HASRUL AFIQ BIN OTHMAN DIMASUKKAN KE HOSPITAL SELAYANG KERANA DEMAM PANAS.

MAKLUMAN DARI PIHAK KELUARGA KEADAAN KEADAAN PBB AFIQ TIDAK SEDARKAN DIRI DAN KRITIKAL DI ICU HOSPITAL SELAYANG. TERDAPAT JANGKITAN KUMAN DIBAHAGIAN PARU PARU BELIAU.

SAMA SAMA KITA DOAKAN BELIAU CEPAT SEMBUH, SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI PERKARA INI, PIHAK YAS DATO’/TUAN BOLEH MENGHUBUNGI PPgB KAMIL HAMADAN SEKIAN TERIMA KASIH.

Semenjak itu sepanjang tempoh rawatan Afiq yang bertarung nyawa di ICU ramai rakan rakan baiknya serta keluarga tidak henti henti mendoakan dirinya.

Afiq semoga cepat smbuh myblood brother dan frontliner kita, Allahu dpt brita mendukacitakan😥😥😥😥, Laila ha anta subhanaka inni kuntumminazzolimin.

Namun semalam Afiq disahakan meninggal dunia setelah hampir dua minggu dirawat di Hospital Selayang.

Apa yang berlaku mengudang pilu mengikut sumber Arwah Afiq baru sahaja melangsungkan perkahwinan penghujung tahu lalu.

Jen4zahnya dibawa pulang Kerling Kuala Kubu Bharu untuk disemadikan disana lewat malam tadi dalam suasana pilu diurusakan oleh rakan setugas dan keluarga.

Selesai mengiringi perjalanan terakhir Allahyarham Mohd Hasrul Afiq bin Othman (Long Afiq ASK7 Bersatu Selangor) selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Kerling Kuala Kubu Bharu.

Maka di hari ini, terputus lah janji baiah kamu dengan aku, dengan adik beradik baiahmu, Namun kamu akan sentiasa menjadi adikku sampai bila bila.

Terima kasih atas segala jasa dan pengorbananmu kepada keluarga besar ASK7 Bersat, Kami doakan semoga rohmu ditempatkan dikalangan orang orang yg beriman.

Semoga isterinya tabah yang maha esa lebih sayangkan arwah ramai insan lain juga sayang arwah yang disifatkan seorang insan yang amat disenangi ramai.Al-Fatihah.