Rehatlah sayng, Pergi mu bersama minat mu!

Kuala Lipis : Rehatlah sayng, Pergi mu bersama minat mu! Sahabat permotoran kehilangan seorang insan yang amat meminati motosikal kuasa tinggi terutama Yamaha R1, Ducati dan Kawasaki H2R.

Mohd Fadzly Abd Hamid, 40, atau lebih mesra dengan nama fb Jai Hoo terlalu meminati bidang permotoran dan mempunyai ramai rakan rakan permotoran semalam, rakan rakan permotorannya dikejutkan dengan tragedi kemalangan yang membabitkan dirinya bersama jentera Kawasaki H2R.

Arw4h Jai banyak menyertai konvoi bersama sahabat sahabat permotoran yang lain dan arwah amat dikenali dan disenangi rakan tambahan pula isteri arw4h juga merupakan peminat motosikal kuasa tinggi yang selalu bersama sama dengan dirinya.

rehatlah-sayng-pergi-mu-bersama-minat-mu

Arwah terbabit dengan konvoi bersama rakan rakan telah terlibat kem4langan ketika menuju Cameron Highlands apabila motosikal ditunggang hilang kawalan.

Sinar Harian melaporkan seorang penunggang motosikal berkuasa tinggi m4ut dalam kemalangan di Kilometer 32 Jalan Sungai Koyan – Pos Betau di sini, tengah hari tadi.

Dalam kemalangan kira-kira jam 12 tengah hari itu, Mohd Fadzly Abd Hamid, 40, dari Segamat, Johor mengalami kecederaan p4rah dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

rehatlah-sayng-pergi-mu-bersama-minat-mu

Ketua Polis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, siasatan awal mendapati, mangsa yang menunggang motosikal jenis Kawasaki H2R berkonvoi bersama beberapa penunggang lain dari Kuala Lumpur menuju ke Cameron Highlands.

Menurutnya, apabila sampai di tempat kejadian, m4ngsa dipercayai gagal mengawal motosikalnya ketika melalui laluan berselekoh lalu terbabas.

Motosikal m4ngsa melanggar tembok longkang dan impak daripada rempuhan itu menyebabkannya melambung sejauh lima meter sebelum terjatuh di bahu jalan.

rehatlah-sayng-pergi-mu-bersama-minat-mu

Kemalangan disebabkan terbabas sendiri dan tidak melibatkan kenderaan lain. Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Tambah beliau, m4yat mangsa dihantar ke Unit Forensik Hospital Kuala Lipis untuk bedah siasat.

Dalam pada itu dilaman sosial facebook ramai rakan permotoran amat merasai kehilangan arwah yang disifatkan sebagai seorang yang amat disenangi rakan rakan.

Jenazah arw4h selamat disemadikan di Felda Serting Hilir, Jempol negeri sembilan, ramai rakan rakan permotoran menziarahi perjalanan terkahir arw4h.

Semoga isteri arw4h dan anak anak tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h semoga rohnya dicucuri rahmat. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo