Rehatlah Sarjan hilang sudah kepenatan mu brkorban utk negara!

Kuala Lumpur : Apa yang berlaku sungguh memilukan perjalanan pulang bertugas berakhir dengan tragedi apabila dia dijemput ilahi akibat kem4langan.

Harian metro melaporkan Petugas barisan hadapan seorang sarjan polis m4ut selepas motosikal ditunggangnya merempvh penghadang jalan di Jalan Damai Puspa 5 berhadapan Balai Polis Alam Damai, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 7.50 malam itu, m4ngsa, Sarjan Fariq Raub, 41, disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Ramai yang mengatakan mungkin arwah kepenatan semasa otw pulang kerja menyebabkan dia micro sleep yang menyebabkan motosikal LC yang ditunggang hilang kawalan dan merempvh pembahagi jalan.

Dalam pada itu Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, siasatan awal mendapati kemalangan itu dipercayai berlaku ketika m4ngsa yang menunggang motosikal Yamaha 135 LC hilang kawalan lalu terbabas ke kiri jalan.

Motosikal m4ngsa kemudian merempvh penghadang jalan sebelum disahkan meninggal dunia di lokasi oleh pasukan perubatan Hospital Canselor Tuanku Muhriz, katanya dalam kenyataan, semalam.

Beliau berkata, mayat mangsa dihantar ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital Canselor Tuanku Muhriz untuk bed4h siasat.

Proses bedah siasat jen4zah mangsa akan dijalankan jam 8.30 pagi tadi , Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga keluarga arwah tabah isteri kehilangan suami anak anak kehilangan papa tersayang dijemput ilahi semasa otw pulang bertugas untuk jumpa keluarga tersayang. Al fatihah.