Daus ank yg baik, ajaalnya dijaln pulaang brniaga air soya!

Shah Alam : Permergian pilu remaja 15tahun yang men1nggal dun1a dalam kemal4ngan nger1 malam tadi dijalan kebun mengundang pilu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h.

Mohamad Firdaus Hakimie Zakaria, 15, anak sulung dalam keluarga ini seorang anak yang baik dan peramah berkerja sampingan sebagai penjual air soya bersama rakannya di cuti sekolah akibat PKPB ini.

Malam tadi diperjalanan pulang motosikal Y15nya telah terlibat kem4langan ngeri bertembung Yamaha LC yang ditunggang permuda berusia 21 tahun yang menyebabkan kedua dua motosikal tersebut hancur.

Keluarga arwah menafikan Daus berlumba dia bukan seperti ini mungkin kedua kedua bertembung mengelak sesuatu akibat jalan yang agak gelap.

Sinar Harian melaporlan Dua lelaki termasuk seorang remaja m4ut apabila motosikal ditunggang mereka bertembung dalam kemalangan di Jalan Kebun arah Shah Alam ke Banting, semalam.

Kedua-dua mangsa dikenali sebagai Muhamad Danel Yusuf Abu Hassan, 21, dan Mohamad Firdaus Hakimie Zakaria, 15, m4ut di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah di anggota b4dan.

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, dalam kejadian jam 8.20 malam, Muhamad Danel Yusuf menunggang motosikal Yamaha 135LC manakala Mohd Firdaus Hakimie menaiki Yamaha Y15 bertembung di Jalan Kebun.

Kedua-dua mereka dipercayai bertembung berdasarkan kesan kerosakan di bahagian hadapan motosikal yang ditunggang mereka.

M4ngsa yang parah disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian dan jen4zah dihantar ke Hospital Shah Alam untuk bedah si4sat, katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Beliau berkata, orang ramai yang melihat kejadian boleh tampil menyalurkan maklumat dengan menghubungi Inspektor Zulkifli Ab Razak di talian 019-4475767.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga keluarga arwah Daus dan Danial tabah dengan apa yang berlaku apa yang berlaku sungguh mengejutkan bila dilihat keadaan kedua dua motosikal h4ncur akibat kem4langan tersebut. Al fatihah.