Rehaatlah Tirah, lepas sedaar dari k0ma dia prgi jua!

Kota Bharu : Rehaatlah Tirah, lepas sedaar dari k0ma dia prgi jua! Selepas hampir 20 hari berada didalam keadaan k0ma selepas bersalin anak keduanya Athirah kembali sedar.

Hampir sebulan menjalani rawatan selepas tersedar k0ma semalam Athirah kembali pada yang maha esa akibat dari sakit yang dideritainya.

Sebelum ini sinar harian melaporkan seorang ibu muda k0ma selepas menjalani pembed4han menyelamatkan bayi dalam kandungan yang berusia lapan bulan apabila disahkan kanser payudara tahap empat.

rehaatlah-tirah-lepas-sedaar-dari-k0ma-dia-prgi-jua

Suaminya, Muhammad Hairi Ramli, 27, berkata, beliau hanya mampu menangis setiap kali menjenguk isteri, Noor Athirah Mohd Ariff, 24, yang sedang menjalani rawatan di Wad Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II).

Saya terkenangkan rintihan dan kesakitan isteri sebelum dia k0ma.

Kalau ikutkan tarikh, isteri akan melahirkan anak dalam tempoh sebulan lagi namun 10 terakhir Ramadan lalu Noor Athirah mulai lemah dan sering mengadu kes4kitan.

rehaatlah-tirah-lepas-sedaar-dari-k0ma-dia-prgi-jua

Tidak tahan melihat penderit4an itu saya terus memujuk dan membawanya ke hospital sebelum Aidilfitri untuk mendapatkan rawatan lanjut,katanya kepada Sinar Harian.

Terdahulu, kisah Muhammad Hairi dan isterinya tular di Facebook dan keperit4n yang dialami oleh pasangan berkenaan menyentuh hati warganet.

Menurutnya, ketika melahirkan anak sulung, Muhammad Hairil Hafsya, 2, ketulan kanser sudah ada, namun ikhtiar menerusi perubatan tradisional ketulan itu hilang.

rehaatlah-tirah-lepas-sedaar-dari-k0ma-dia-prgi-jua

Bagaimanapun katanya, k4nser itu kembali menyerang apabila isterinya mengandung anak kedua, Muhammad Aidil Fitri dan pada 23 Mei lalu (malam hari raya Aidilfitri).

Doktor menasihatkan Noor Athirah menjalani pembedahan untuk menyelamatkan anak dalam kandungan tetapi sejak itu Noor Athirah bergantung sepenuhnya kepada bekalan oksigen untuk meneruskan hidup.

Isteri turut diuji apabila terdapat ketulan darah beku di dalam perut.

Sungguhpun ujian ini amat berat namun saya tetap bersyukur kerana keluarga memberikan sokongan penuh. Buat masa ini kedua-dua anak kami dijaga oleh ibu saya, Azimah Harun, katanya.

Semoga seluruh keluarga arwah tabah terutama suaminya, sikecil dan anak sulung kehilangan ibu tersayang, hilang sudah derita mamanya semoga dia tenang berehat disana. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo